Joan Morro, professor de filosofia de la UNED, va dirigir la sessió sobre Raimon Panikkar, del qual ara se’n commemora el centenari, que s’emmarca en el cicle “L’hora de filosofar” organitzat per la Biblioteca Central de Cornellà el primer quatrimestre de 2018. Va ser el dijous 1 de març a les 19h a la mateixa Biblioteca (Mossèn Andreu, 15, Cornellà de Llobregat). L’Opera Omnia Raimon Panikkar es publica a Fragmenta.

Si teniu inquietud per saber, per reflexionar sobre el que passa al nostre entorn, per intercanviar opinions i maneres de pensar amb altres persones envers a diferents temes, no us podeu perdre aquest nou cicle de filosofia.

Raimon Panikkar (Barcelona, 1918 – Tavertet, 2010), de pare indi i hindú i mare catalana i cristiana, és una de les veus més lúcides del pensament contemporani per les seves aportacions al diàleg intercultural i interreligiós. Doctor en filosofia, en ciències i en teologia, va exercir la docència en diverses universitats d’Europa, l’Índia i els Estats Units. El 1946 és ordenat sacerdot catòlic. Trepitja l’Índia per primer cop l’any 1954: «Me’n vaig anar cristià, em vaig descobrir hindú i torno buddhista, sense haver deixat mai de ser cristià.» Als anys vuitanta s’instal·la a Tavertet, on impulsa la Fundació Vivarium (avui Fundació Vivarium Raimon Panikkar). L’obra de Panikkar ha estat estudiada per quaranta tesis doctorals i per cinc congressos internacionals monogràfics.

Fragmenta Editorial publica la seva Opera Omnia en català (19 volums), de la qual n’han sortit, fins ara Mística, plenitud de Vida; Mite, símbol, culte; Pluralisme i interculturalitat; Visió trinitària i cosmoteàndrica: Déu, home, cosmos; Religió i religions; El ritme de l’Ésser; Espiritualitat, el camí de la Vida; L’experiència vèdica, Diàleg cultural i interreligiós Fe, hermenèutica, paraulaFragmenta també ha publicat el llibre Iniciació als Veda (també en castellà), un capítol del llibre Mística i diàleg interreligiós (ed. Francesc Torradeflot), i un breu perfil inclòs al llibre Cincuenta intelectuales para una conciencia crítica, de Juan José Tamayo. El 2014 Fragmenta va publicar Panikkar. una biografia, de Maciej Bielawski, la biografia més documentada i ambiciosa que s’ha publicat mai sobre el filòsof.