Aquest migdia, Carles Puigdemont, president de la Generalitat, ha rebut al seu despatx del Parlament de Catalunya l’equip de Fragmenta Editorial, encapçalat pels editors Ignasi Moreta i Inês Castel-Branco, amb motiu de la recent commemoració del desè aniversari d’aquest segell. Fragmenta va néixer el maig del 2007 per publicar llibres sobre religions, espiritualitat i pensament des d’una perspectiva aconfessional i independent, i ha publicat des d’aleshores 148 llibres: 82 en català, 54 en castellà i 12 en portuguès.

El president ha pogut escoltar dels seus editors quina ha estat la trajectòria de Fragmenta, que, a les seves primeres quatre col·leccions en català (Assaig, Sagrats i Clàssics, Introduccions i Opera Omnia Raimon Panikkar), va sumar-hi una nova col·lecció d’assaig en castellà el 2011 i, el 2015, tres col·leccions infantils, una en català, l’altra en castellà i l’última en portuguès. També han aprofitat l’avinentesa per comentar la celebració, l’any 2018, de l’Any Raimon Panikkar en commemoració del centenari de naixement del filòsof català.

En l’audiència hi han participat els editors de Fragmenta, Ignasi Moreta i Inês Castel-Branco, juntament amb la resta de l’equip editorial, integrat per Elisenda Sevilla i Altés i per Ramon Bassas.

El passat 20 de maig, l’editorial va celebrar el seu desè aniversari amb el III Fòrum Fragmenta, una trobada entre lectors i autors que va aplegar unes dues-centes persones. L’acte va començar amb una intervenció de Jordi Amenós i va finalitzar amb un concert de Lídia Pujol.

Fotografies: Rubén Moreno i Fragmenta Editorial