Xavier MelloniHalil BárcenaMontse CastellàBerta Meneses han participat al Simposi La saviesa de les tradicions religioses, que enguany porta el títol “El repte de la transmissió”, els dies 8 i 9 d’abril de 2022. Serà a la Casa d’Espiritualitat Sant Felip Neri (C. de la Nena Casas 47, Barcelona).

El simposi, organitzat per la Fundació Valors Humans – Casa d’Espiritualitat Sant Felip Neri, ha inclòs diferents activitats musicals i ponències, entre d’altres, que podeu conèixer clicant al programa, aquí. Va començar el divendres dia 8 d’abril a les 16 h i va finalitzar l’endemà dissabte dia 9 a les 21 h.

Xavier Melloni és antropòleg, teòleg i fenomenòleg de la religió.És autor dels llibres Escletxes de Realitat, El desig essencial, Vers un temps de síntesi, Déu sense Déu (amb Josep Cobo), i Èxode i èxtasi en Ignasi de Loiola. Una aproximació a la seva ‘Autobiografia’. És autor d’un annex als Exercicis Espirituals d’Ignasi de Loiola.

Halil Bárcena és islamòleg, doctor en filologia àrab i especialista en mística sufí. És autor de la monografia El sufisme, i de la seva versió en castellà —ampliada—, Sufismo,. També és autor de la traducció al català de Dīwān, de Ḥal·lāğ i també al castellà , edicions bilingües cal·ligrafiades a mà per ell mateix.

Montse Castellà és instructora de meditació, traductora i editora de textos buddhistes. És una dels autors dels contrapunts del llibre El diàleg interreligiós, de Raimon Ribera.

Berta Meneses és llicenciada en ciències químiques i teologia, religiosa filipense i mestra zen. És autora d’un dels contrapunts del llibre El zen, de Raquel Bouso, i fou entrevistada al llibre Monges, de Laia de Ahumada.