Anna Pazos

Poder i desig

Quan el patriarca Josep arriba a Egipte, entra a servir al palau de Putifar com a esclau domèstic. A poc a poc es guanya el respecte del seu senyor, que li confia l’administració de tots els seus béns, muller inclosa. Aquesta dona sense nom intenta per tots els mitjans allitarse amb l’esclau Josep però, com que ell s’hi nega, ella l’acusa d’haver intentat violar-la. Estirant el fil d’aquest episodi, i trenant-lo amb altres històries de luxúria i amor, Anna Pazos analitza les relacions entre poder i desig i entre l’eros masculí i el femení. Valent-se de la literatura i la filosofia, ens adverteix del perill dels automatismes ideològics que pretenen respondre per nosaltres abans que puguem tenir un diàleg interior honest i ric.

La sèrie Assaltar la Bíblia ofereix llibres d’assaig sobre temes contemporanis per mitjà de la relectura de passatges bíblics cèlebres. Amb un estil fresc, amb una mirada humanista i transversal, amb el convenciment que els textos clàssics són grans eines per pensar els reptes del present.

Anna Pazos va obtenir el Premi Punt de Llibre 2023, que atorga el digital Núvol, per la publicació d’aquest assaig i la novel·la Matar el nervi (Segona Perifèria).

Autora Anna Pazos

Anna Pazos (Barcelona, 1991) és escriptora i documentalista. Ha sigut col·laboradora a la secció cultural d’El País i ha publicat a Le Monde Diplomatique, Haaretz, La Vanguardia, la revista Jacobin i altres. El 2017 va obtenir una beca Fulbright per realitzar estudis de postgrau a Nova York, on va treballar de fact-checker al New York Times i d’editora a la web de la BBC. Des del 2019 produeix documentals per a la BBC com a autònoma. L’any 2020 hi va presentar el seu primer curt autobiogràfic, The Circle. El 2021 va produir The Lost, podcast original de no-ficció sobre el fenòmen dels nadons robats a Espanya, per a Audible i Campside Media. Des de maig del 2020 copresenta el podcast Les Golfes.

A Fragmenta ha publicat Poder i desig (2023). Anna Pazos va obtenir el Premi Punt de Llibre 2023, que atorga el digital Núvol, per la publicació d’aquest assaig i la novel·la Matar el nervi (Segona Perifèria).

Ressons

Carrega'n més

Vídeos