José Tolentino Mendonça, autor de  Vers una espiritualitat dels sentits (Fragmenta, 2016) i Petita teologia de la lentitud (Fragmenta, 2017), ha pronunciat la conferencia “Quan l’espiritualitat no oblida els cinc sentits” al simposi “Present, memòria, avenir. Somnis i dissenys en construcció”, amb motiu del 75 aniversari de la revista Vida Religiosa. La trobada ha tingut lloc a la Sala d’Actes «Amor de Dios» (Calle Asura, 90, Madrid), de l’1 al 3 de març de 2019.

Tolentino ha estat professor de la Universitat Catòlica Portuguesa, on hi ha exercit el càrrec de vicerector. Ha dirigit la revista Didaskalia editada per la Facultat de Teologia de la mateixa universitat. Des del 2011 és consultor del Consell Pontifici de la Cultura, al Vaticà i el 2018 fou nomenat arquebisbe-Bibliotecari de la Santa Seu.

El simposi s’adreçava especialment a religiosos catòlics i comptava amb la participació del cardenal Óscar R. Maradiaga, arquebisbe de Tegucigalpa i coordinador del C6; del cardenal Aquilino Bocos, exdirector de la revista Vida Religiosa; Silvio Báez, bisbe auxiliar de Managua; Santiago Agrelo, arquebisbe de Tànger; Montserrat del Pozo, superiora general de les GG. de la Sagrada Família de Natzaret; Emili Turú, secretari general de la Unió de Superiors Generals; José Cristo Rey G. Paredes, teòleg i membre de l’equip directiu de Vida Religiosa; José María R. Olaizola, consller delegat del grupo de comunicació Loyola; Nurya Martínez-Gayol, professora de teologia de la U.P. Comillas; Juan María González-Anleo, Dr. en ciències polítiques y sociologia i Luis Alberto Gonzalo Díez, director de la revista Vida Religiosa.

Per a máés informació, aquí.