Xavier Melloni, antropòleg, fenomenòleg de les religions i teòleg, ha pronunciat la conferència “La vida que neix d’una nova innocència”el dimarts dia 11 de desembre de 19 a 21h a les Cotxeres del Palau Robert (Pg. de Gràcia 107, Barcelona). L’activitat s’emmarcava dins el cicle de conferències “Viure el pensament de Raimon Panikkar” que organitzen el Palau Robert i l’associació Casa de l’Ésser, coincidint amb l’exposició “Kosmos Panikkar” amb motiu de l’Any Raimon Panikkar.

L’acte ha estat presentat per Ignasi Moreta, doctor en humanitats, comissari de l’Any Raimon Panikkar, i editor de Fragmenta, on s’hi publica l’Opera Omnia Raimon Panikkar. En acabat, s’ha pogut gaudir de l’actuació musical de Selva Martínez i Álvarez.

Diverses immersions a l’Índia han permès a Xavier Melloni (Barcelona, 1962) posar en contacte elements de la mística hindú amb la cristiana. Jesuïta i estudiós dels Exercicis Espirituals, té al mateix temps un ampli coneixement dels textos de les diverses religions. En la seva tasca com a acompanyant espiritual integra elements de diverses tradicions. És membre de Cristianisme i Justícia i professor a la Facultat de Teologia de Catalunya i a l’Institut de Teologia Fonamental de Sant Cugat. Entre les seves publicacions destaquen La mistagogía de los Ejercicios Espirituales de san Ignacio(2001), L’U en la multiplicitat (2003), Relaciones humanas y relaciones con Dios (2006), Escletxes de Realitat (Fragmenta, 2007), El Desig essencial (Fragmenta, 2009), Voces de la mística (2009), El Crist interior (2010), Vers un temps de síntesi (Fragmenta, 2011) i Déu sense Déu (amb Josep Cobo, Fragmenta, 2015). És autor d’un annex als Exercicis Espirituals d’Ignasi de Loiola publicats a Fragmenta (2018). És assessor de la col·lecció Sagrats i Clàssics de Fragmenta.