-
23/05/2022 Diàleg interreligiós: un espai teològic i cultural de síntesi: Xavier Melloni a Lisboa
L'antropòleg, teòleg i jesuita Xavier Melloni, autor de Vers un temps de síntesi, és des del dia 23 al 26 de maig a Lisboa, Évora, Porto i Coimbra per pronunciar quatre conferències amb motiu de la publicació de Para um tempo de síntese, la versió portuguesa del llibre esmentat publicada per Fragmenta, la traducció del qual ha anat a càrrec d'Idalino Simões i que compta amb una introducció de João Carlos de Matos Paiva.
El dilluns 23 de maig, Xavier Melloni va parlar sobre el "Diàleg interreligiós: un espai teològic i cultural de síntesi", al Centro Universitário Padre António Vieira (CUPAV), a Estr. da Torre 26, de Lisboa. L'acte va ser transmès en directe per Youtube. Les introduccions són en portuguès i la seva conferència, en castellà.
-
18/05/2022 Jordi Pigem i Roberto Aramayo: dos filòsofs i una pandèmia
Jordi Pigem, autor de Pandèmia i postveritat, i Roberto Aramayo, professor de recerca a l'Institut de Filosofia del Consell Superior d'Investigacions Científiques, van debatre a La Clave Cultural, moderats per Federico Ruiz.
-
13/05/2022 Ana de Lacalle ressenya 'Pandemia y posverdad', de Jordi Pigem
La filòsofa Ana de Lacalle ressenya Pandemia y posverdad, de Jordi Pigem (que també té edició en català), als "Diàlegs poètics" del Cafè de l'Òpera de Barcelona, en una sessió celebrada el 13 de maig del 2022.
-
05/05/2022 Josep Otón va parlar de Simone Weil a Valladolid
Josep Otón, autor de Simone Weil: el silencio de Dios, una versió corregida i ampliada del llibre en català, d'uns anys abans, va parlar sobre aquesta pensadora francesa el dijous 5 de maig a les 20 h a la Sala Borja (C. Ruiz Hernández 10, Valladolid).
La conferència era l'última d'un cicle que porta per títol "Tres dones testimonis del nostre temps" que organitzaven la Red Cultura y Justicia, Fe y Desarrollo i els Jesuïtes de Valladolid.
-
02/05/2022 Jordi Pigem va presentar 'Pandèmia i postveritat' al Club Mundial de Filosofia
El llibre Pandèmia i postveritat, va ser presentat pel seu autor, l'escriptor i doctor en filosofia Jordi Pigem, el dilluns 2 de maig a les 16 h (hora esp., 11 h a l'Argentina), en una sessió virtual del Club Mundial de Filosofia.
Contrastant les clàssiques novel·les distòpiques d'Orwell i Huxley amb les propostes del Fòrum Econòmic Mundial i altres heralds del poder polític i econòmic, Pandèmia i postveritat analitza un gran nombre d'esdeveniments inesperats que ens toca comprendre.
L'autor va dialogar amb el filòsof Jaime Nubiola i el politòleg Pablo Anzaldi i Francisco Tomás González Cabañas, director del Club Mundial de Filosofia, en un acte presentat i moderat per la filòsofa Ana de Lacalle.
El Club Mundial de Filosofia celebra mensualment les seves sessions i depèn del Centro de Estudios Desiderio Sosa i de l'Escuela Correntina de pensamiento, a l'Argentina.
-
26/03/2022 Juan José Tamayo va parlar de 'La compasión en un mundo injusto' a El Salvador
El teòleg Juan José Tamayo va parlar del seu nou llibre La compasión en un mundo injusto (Fragmenta, 2021) en una sessió virtual amb Fundacultura Amalia Chopin, a El Salvador, el dissabte 26 de març.
-
14/03/2022 Juan José Tamayo va parlar de 'La compasión en un mundo injusto' amb la Sociedad Bíblica (II)
El teòleg Juan José Tamayo va parlar del seu nou llibre La compasión en un mundo injusto (Fragmenta, 2021) en una sessió virtual amb la Sociedad Bíblica. Va ser el dilluns dia 14 de març. Hi va haver una segona sessió el dilluns dia 7 de març en directe per internet.
-
07/03/2022 Juan José Tamayo va parlar de 'La compasión en un mundo injusto' amb la Sociedad Bíblica (I)
El teòleg Juan José Tamayo va parlar del seu nou llibre La compasión en un mundo injusto (Fragmenta, 2021) en una primera sessió virtual amb la Sociedad Bíblica. Va ser el dilluns dia 7 de març. Hi va haver una segona sessió el dilluns dia 14 de març en directe per internet.
-
03/03/2022 Josep Otón «Weil descobreix el potencial del cristianisme per a expressar el que està vivint»
Josep Otón, autor de Simone Weil: el silencio de Dios, és entrevistat per Jesús Bastante per a Religión Digital, aprofitant la presentació d'aquest llibre a Madrid.
-
01/03/2022 Josep Otón, Lourdes Perramon i Carmen Márquez ha presentat 'Simone Weil: el silencio de Dios', a Madrid
El llibre Simone Weil: el silencio de Dios, va ser presentat pel seu autor, Josep Otón, amb Lourdes Perramon i Carmen Márquez, el dimarts dia 1 de març a les 19h a la Sala Rubio de l'Espacio Maldonado (C. Maldonado 1, Madrid). L'acte també va ser retransmès per internet.
A Josep Otón, autor de diversos llibres i doctor por la Universitat de Barcelona amb una tesi sobre la filosofia de la història de Simone Weil, el van acompanyar Lourdes Perramon, superiora general de les Germanes Oblates del Santíssim Redemptor, i Carmen Márquez, cap d'estudis de la facultat de Teologia de la Universitat de Comillas.
El llibre és una edició traduïda i revisada de l'original en català del llibre Simone Weil, el silenci de Déu.
L'acte comptà amb el recolzament de l'Institut Ramon Llull i es va poderseguir des del canal de Youtube de Fragmenta.
-
24/02/2022 Jordi Pigem parla amb Carlos Gomes de 'Pandèmia i postveritat'
Jordi Pigem, autor de Pandèmia i postveritat, conversa amb Carlos Gomes al canal de Facebook Live de The Blind Spot sobre el contingut del llibre. Les preguntes són en portuguès i les respostes en castellà.
Contrastant les clàssiques novel·les distòpiques d'Orwell i Huxley amb propostes del Fòrum Econòmic Mundial i altres heralds del poder polític i econòmic, Pandèmia i postveritat analitza un gran nombre d'esdeveniments inesperats que ens toca comprendre.
-
23/02/2022 Beatriz Talegón entrevista Jordi Pigem sobre el pensament crític en temps de pandèmia
Jordi Pigem, autor de Pandèmia i postveritat, conversa amb beatriz Talegón sobre el contingut del llibre.
Contrastant les clàssiques novel·les distòpiques d'Orwell i Huxley amb propostes del Fòrum Econòmic Mundial i altres heralds del poder polític i econòmic, Pandèmia i postveritat analitza un gran nombre d'esdeveniments inesperats que ens toca comprendre.