Tornar

Halil Bárcena, Mariona Cabassa Histórias de Nasrudín

Versão de Halil Bárcena. Ilustrações de Mariona Cabassa

O protagonista deste conjunto de contos, o lendário Nasrudín, encarna a figura do sábio louco que desconcerta pela sua conduta espontânea e desinibida, similar à de uma criança. Porém, as histórias de Nasrudín vão muito mais além da anedota e constituem um exemplo insuperável do poder transformador do humor.

 

També disponible en català També disponible en castellà

Autor

Halil

Halil Bárcena (Renedo, Cantàbria, 1962) és islamòleg, doctor en filologia àrab i especialista en mística sufí. És doctor en fillogia, llicenciat en ciències de la informació, diplomat en llengua àrab, màster en estudis àrabs i diploma d’estudis avançats en humanitats. Ha cursat estudis islàmics i de filologia àrab i persa al Marroc, Jordània, el Líban i Síria. Format en musicologia oriental, és intèrpret de ney, la flauta dervix de canya. Col·labora amb les universitats de Barcelona i Deusto. L’any 1998 funda l’Institut d’Estudis Sufís de Barcelona, que dirigeix des d’aleshores. Dirigeix també el grup de música i dansa sufí ’Ushâq. És autor de la monografia El sufisme (Fragmenta, 2008), la versió de la qual en castellà —ampliada—, Sufismo, va publicar-se el 2012 també per Fragmenta. També és autor de la traducció de Dīwān, de Hal·lāg (Fragmenta, 2010), una edició bilingüe àrab-catalana cal·ligrafiada a mà per ell mateix. És coautor, amb Marià Corbí, de Jesus de Nazaret, el mito y el sabio. Una lectura del Evangelio de Juan desde una espitritualidad laica y desde el sufismo (2010). El 2015 va publicar Històries de Nasrudín, a la col·lecció Petit Fragmenta, amb il·lustracions de Mariona Cabassa. És assessor de la col·lecció Sagrats i Clàssics de Fragmenta.

Autora

Mariona

Mariona Cabassa (Barcelona, 1977). Vaig néixer i visc a Barcelona. Que jo recordi, sempre he dibuixat, encara que acostumo a dir que podria haver sigut ceramista, pastissera, joiera, florista..., qualsevol professió que em permetés expressar-me artísticament i treballar amb les mans. Vaig començar estudiant disseny gràfic a l'escola Massana, però un parell d'anys més tard vaig comprendre que necessitava més pinzells, més llapis i menys pantalles d'ordinador. Després vaig anar a Estrasburg per aprendre sobre il·lustració i gravat. Em dedico des de fa bastants anys a dibuixar la meva altra passió.

He il·lustrat l'àlbum Històries de Nasrudín (2015), amb la versió de Halil Bárcena, i El dia del'Anar i Venir (2016), un conte d'Alain Allard.

Histórias de Nasrudín
Col·lecció:
Pequena Fragmenta
Volum:
1
Núm. de pàgines:
40
Primera edició:
octubre del 2015
ISBN:
978-84-15518-20-4
Enquadernació:
capa dura, 28 x 24 cm
a partir dos:
7 anos
Booktrailer de 'Histórias de Nasrudín', de Halil Bárcena e Mariona Cabassa Booktrailer de 'Histórias de Nasrudín', de Halil Bárcena e Mariona Cabassa Booktrailer de 'Histórias de Nasrudín', de Halil Bárcena e Mariona Cabassa
Booktrailer de 'Histórias de Nasrudín', de Halil Bárcena e Mariona Cabassa

    [+]

Fotografies Clicka per descarregar les fotografies en alta resolució