Tornar

Inês Castel-Branco, María Ella Carrera A tua canção

Adaptação de um conto africano por Inês Castel-Branco. lustrações de María Ella Carrera. Guia de leitura de Xavier Melloni

Diz a lenda que numa tribo de África, quando uma mulher sabe que está à espera de um filho, apressa-se a dizê-lo às outras mulheres. Elas acreditam que cada pessoa tem uma canção só sua, a Canção da Vida. Por isso, passados alguns dias, logo pela manhã, entram na selva para descobrirem, juntas, a canção do novo ser.

Um conto para nos lembrar de que, antes de chegarmos a este mundo, já éramos esperados, sonhados, amados. E que cada ser tem uma canção, um nome, uma vibração especial que o torna único.

També disponible en català També disponible en castellà

Autora

Inês

Inês Castel-Branco (Lisboa, 1977) és doctora en arquitectura, amb menció europea, per la Universitat Politècnica de Catalunya (2007), amb una tesi sobre «L’espai teatral dels anys seixanta. Revolució i ritual en el Living Theatre, Peter Brook i Jerzy Grotowski». És màster en «Arquitectura, Art i Espai Efímer» per la UPC (2002) i arquitecta per la Universitat de Oporto (2001). Va guanyar el Premi Joan Maragall el 2003 amb l’obra Camins efímers cap a l’etern. Interseccions entre litúrgia i art, publicada per Cruïlla el 2004. Té estudis de música (solfeig, piano, violoncel i percussió). Ha participat en exposicions individuals i col·lectives de dibuix i pintura (amb oli, acrílic, aquarel·la, pastel, carbó, etc.) i realitza actualment treballs de disseny gràfic i maquetació de llibres. Ha escrit articles i impartit cursos i conferències en diverses institucions sobre la relació entre l’espiritualitat i les arts, amb especial incidència en les arts efímeres, com és el cas del teatre. El 2007, juntament amb Ignasi Moreta, va fundar Fragmenta Editorial, de la qual ha assumit, des d’aleshores i fins el 2018, la direcció gràfica. Hi ha publicat els llibres Respira (2015) i La teva cançó (2016), dins la col·lecció "Petit Fragmenta", que ha dirigit. Des del 2012 que participa en el blog de Catalunya Religió "Betel. Arquitectura, art i religió". També el 2012 va crear el blog "Mamà recicla", on exposa moltes de les creacions artístiques que fa a casa amb els seus tres fills petits. Des de 2018 és editora d'Akiara Books.

Autora

María Ella

María Ella Carrera. Vaig néixer a Fresnillo, un poblet miner de Mèxic, l'any 1964. Vaig créixer a Durango, terra de tepehuans, i el 1983 vaig començar a estudiar arquitectura a Monterrey. Després d'un llarg viatge per Europa vaig decidir estudiar disseny a Milà i, més tard, arts visuals a Barcelona. Tota la meva vida he dibuixat i pintat. Vaig treballar com a professora d'art enmig del desert de Mapimí i, un dia, vaig voler dedicar-me a la il·lustració. Visc a Barcelona des de fa uns anys amb la meva família i els meus dos gats. Els meus fills són la meva font d'inspiració. El meu treball actual es basa en una selecció de projectes creatius interessants. M'agrada experimentar amb citacions visuals i amb diferents mitjans. Habitualment començo amb esbossos a llapis, els pinto i els acabo de retocar a l'ordinador.

Autor da guia de leitura

Xavier

Xavier Melloni (Barcelona, 1962) és antropòleg, teòleg i fenomenòleg de la religió. Diverses immersions a l'Índia li han permès posar en contacte elements de la mística hindú amb la cristiana. Jesuïta i estudiós dels Exercicis Espirituals, té al mateix temps un ampli coneixement dels textos de les diverses religions. En la seva tasca com a acompanyant espiritual integra elements de diverses tradicions. És membre de Cristianisme i Justícia i professor a la Facultat de Teologia de Catalunya i a l'Institut de Teologia Fonamental de Sant Cugat. Viu en el centre espiritual La Cova de Sant Ignasi, a Manresa. Entre les seves publicacions destaquen La mistagogía de los Ejercicios Espirituales de san Ignacio (2001), L'U en la multiplicitat (2003), Relaciones humanas y relaciones con Dios (2006), Escletxes de Realitat (Fragmenta, 2007), El Desig essencial (Fragmenta, 2009), Voces de la mística (2009), El Crist interior (2010), Vers un temps de síntesi (Fragmenta, 2011) i Déu sense Déu (amb Josep Cobo, Fragmenta, 2015). És autor d'un annex als Exercicis Espirituals d'Ignasi de Loiola publicats a Fragmenta (2018). És assessor de la col·lecció Sagrats i Clàssics de Fragmenta.

  Ressons:

  Notícies relacionades:

  A tua canção
  Col·lecció:
  Pequena Fragmenta
  Volum:
  4
  Núm. de pàgines:
  32
  Primera edició:
  febrer del 2016
  ISBN:
  978-84-15518-32-7
  Enquadernació:
  capa dura, 28 x 24 cm
  A a partir dos:
  4 anos
  PVP: 13.90
  Booktrailer do livro 'A tua canção', de Inês Castel-Branco e María Ella Carrera Booktrailer do livro 'A tua canção', de Inês Castel-Branco e María Ella Carrera Booktrailer do livro 'A tua canção', de Inês Castel-Branco e María Ella Carrera
  Booktrailer do livro 'A tua canção', de Inês Castel-Branco e María Ella Carrera

  [+]