Raimon Panikkar va establir que una part de les seves cendres es llancessin al Ganges (Índia), i una altra part quedés a Tavertet. El 4 de desembre va tenir lloc, a l’església de Tavertet, una celebració interreligiosa conduïda per Xavier Melloni que girava al voltant dels quatre elements: aire, aigua, terra i foc.

Part de les cendres del pensador català Raimon Panikkar, traspassat el 26 d’agost a Tavertet, han estat dipositades al cementiri vell de Tavertet, la població on va viure els últims vint-i-cinc anys de la seva vida.

La celebració del lliurament a la terra d’aquestes cendres va tenir lloc el dissabte 4 de desembre, a les 17 hores, a l’església parroquial de Tavertet. Va ser una celebració interreligiosa conduïda pel jesuïta Xavier Melloni, estretament lligat a la figura de Panikkar. En la celebració es van llegir textos bíblics, poètics i de Raimon Panikkar al·lusius als quatre elements: l’aire, l’aigua, la terra i el foc. Es van canviar els bancs per disposar-los al voltant del centre on es van realitzar una sèrie d’accions simbòliques. Es van tocar peces religioses de tradicions i cultures diverses, interpretades per músics de diferents religions.

L’indret del cementiri de Tavertet on han estat dipositades les cendres de Raimon Panikkar està assenyalat per una estela funerària que evoca la transformació del temps.

Vegeu una crònica ampliada de l’acte aquí.