El viatge

Laia de Ahumada. Filòloga i escriptora

Marcel Lázara és músic (abans, guitarrista i cantant del grup Txarango). Júlia Arrey és cantant (abans, tècnica esportiva i guia d’excursionisme). Són parella en la vida i, des del 2018, també en la música (www.marcellazaraijuliaarrey.com). Un bon dia van decidir deixar-ho tot i anar-se’n al Brasil, on van començar una ruta amb bicicleta que durà dos anys i que ara volen compartir amb el seu disc Pedalant endins

Què us va portar a iniciar un viatge com aquest?

Marcel (M): Tocar amb Txarango —que ha estat el millor que m’ha passat a la vida— em va portar a estar exposat a un ambient de molta gent, de molt soroll. I va arribar un moment que necessitava un canvi, perquè soc de tocar vores, i per trobar l’equilibri necessitava tot el contrari: buscar un lloc on estar sol, aïllat. Soc molt ermità. 

Júlia (J): Era una necessitat que teníem tots dos. Jo he estat molts anys treballant en activitats de muntanya, amb nens, i necessitava desconnectar. Vam sortir d’aquí buscant sentir-nos una mica millor amb nosaltres mateixos, i també una reconnexió amb la natura; i com que la meva mare és del Brasil, vam anar a parar allà. 

I per què amb bicicleta?

M: La nostra intenció era anar-hi a viure, quedar-nos allà, i no teníem en ment ni la bicicleta, ni fer cançons, ni res d’això. Ho vam deixar tot: la feina, els amics, la família. Vam agafar quatre coses, els nostres dos gossos, i ens en vam anar, amb la idea de plantar mangos…

J: Volíem fer permacultura, bioconstrucció… Teníem moltes idees d’una vida més alternativa, més senzilla, però on vam anar a parar era impossible. La burocràcia del Brasil és molt lenta i això ens va posar un fre de mà: veníem d’una societat molt ràpida i de cop i volta ens vam adonar de les pròpies contradiccions.

M: Anàvem amb unes expectatives molt occidentals, necessitàvem un canvi de vida i arribem allà… Va ser una etapa de xoc que ens va fer adonar que els teus pensaments sempre van amb tu, que és igual on vagis, i això va ser un procés que va durar tres o quatre mesos.


Relacionados