Els barris de Singapur i el Buddha Tooth Relic Temple and Museum

Text: David Casals

Singapur és la capital econòmica i financera del sud-est asiàtic i el seu port és el que té més tràfic de mercaderies de tot el món. Independent des del 1955, aquesta ciutat estat té tres barris històrics que evoquen les principals procedències dels seus habitants: el barri indi, el xinès i l’àrab. Aquest darrer és el més ultramodern de la ciutat: en un moment històric on hi ha qui s’esforça a presentar els musulmans com a radicals, fonamentalistes i obsessionats per mantenir la tradició a qualsevol preu, no deixa de cridar l’atenció la concentració de comerços, cafeteries i restaurants per a “hipsters” que hi ha al barri àrab d’aquesta ciutat.

Al cor del barri xinès, un dels seus temples budistes s’ha convertit també en el Buddha Tooth Relic Temple and Museum, un museu que guarda com a relíquia una dent de Buda i inclou una exposició sobre la història del budisme. S’hi fan sessions de meditació i classes sobre cultura budista, i s’hi ofereixen visites gratuïtes en anglès guiades per voluntaris. Al costat d’aquest temple-museu, hi havia l’antic “carrer de la mort”, on les persones moribundes i sense recursos anaven a passar els darrers dies de la seva vida.

Més enllà d’aquestes zones històriques, al barri vermell (Geylang), on una forta política de seguretat ha reduït la prostitució al carrer i la delinqüència, crida l’atenció la gran concentració d’organitzacions religioses que hi ha.

288, South Bridge Road Singapur 058840 +65 6220 0220  services@btrts.org.sg

Entrada gratuïta
http://www.btrts.org.sg/ 


Relacionats