Qui som

Dialogal és una revista trimestral que posa en valor la diversitat de creences religioses i, en general, la dimensió espiritual de l’ésser humà. Un espai de reflexió per a tota persona en recerca de sentit. Un lloc de creixement, de novetat, de transformació, que vol crear pensament, generar debat i posar paraula a allò que s’està vivint actualment. Dins i fora del marc religiós. Perquè pensem que la recerca de sentit –més enllà o més ençà d’allò que és lliure fins i tot d’aquesta etiqueta- és oberta.

Dialogal va néixer l’any 2002 fruit de la iniciativa de Francesc Torradeflot i Francesc Rovira en el marc de l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós. Assumint-ne Francesc Rovira la direcció, la revista va erigir-se com l’única publicació dedicada a la diversitat religiosa als països catalans i també als països de parla castellana. Sis anys després, Manuel Pérez va rellevar Francesc Rovira aconseguint un petit “miracle”: fer sobreviure una publicació en paper sobre religions en unes condicions econòmiques molt desfavorables. Catorze anys després del seu naixement, la revista va ampliar el seu horitzó editada per Editorial Mediterrània sota la direcció de Clara Fons i Duocastella. Finalment, l’any 2020, sota l’empara de Fragmenta Editorial, Dialogal continua sent fidel al seu propòsit fundacional, amb la voluntat d’obrir-se a les humanitats amb una mirada “amb ànima”.

Creiem en Dialogal i volem continuar sumant complicitats, eixamplant experiències i punts de mira. Tenim ganes de continuar treballant amb rigor a l’entorn del diàleg interreligiós, però també, inevitablement, en el marc del diàleg intercultural, de l’espiritualitat en un sentit ampli, de la recerca de sentit, de l’ànima. I perseverem en l’objectiu d’establir ponts que facilitin la cohesió social. Per tot això, hem renovat la revista adaptant-la als nous temps i al nou públic.

Som on som, mantenint un periodisme de qualitat, gràcies als col·laboradors que durant tots aquests anys s’han compromès amb el projecte amb rigor i professionalitat; i gràcies també a la nova fornada d’articulistes que treballen amb excel·lència per fer possible aquest món amb ànima que escrivim sobre paper i que procurem fer possible més enllà de la tinta. Algunes de les persones que han treballat per portar Dialogal fins aquí són les següents: Jordi Aguilera, Miquel Àngel Maria, Sergio Arévalo, José Arregi, Roser Bofill, Joan Botam, Jorge Burdman, Maïté Cabié, David Casals, Jaume Castro, Mohamed Chaib, Griselda Cos, Helena Cots, Bhakti Das, Laia de Ahumada, Agustín de la Torre, Míriam Díez, Lluís Duch, Amín Egea, José Eizaguirre, Joan Estruch, Jesús G. Pastor, Joan Gómez, Teresa Guardans, Joan Hernández, María-Paz López, Sàgar Malé, Francesc-Xavier Marín, Gabriel Mazer, Xavier Melloni, Laia Monserrat, Lucia Montobbio, Yaratullah Monturiol, Ignasi Moreta, Maria Rosa Ocaña, Agustí Pàniker, Raimon Panikkar, Jordi Pigem, Lídia Pujol, Raimon Ribera, Joan-Andreu Rocha Scarpetta, Veronica Sartore, Albert Serrano, Alba Tarroc, Francesc Torralba, Eulàlia Tort, Anma Troncoso, Lama Tsondru, Jordi Urpí, Brigitte Vasallo i Amador Vega.

La llista, infinita, hauria d’incloure també el nom de tots els lectors i lectores que ens han acompanyat durant aquest trajecte, sobretot aquells que, d’una manera o altra, ens han fet arribar les seves opinions i valoracions sobre la revista. Ells també són Dialogal. Són la comunitat Dialogal.

¿Vens? T’hi esperem, hi ha lloc per tots.

L’equip

DIALOGAL PAPER

CLARA FONS I DUOCASTELLA
Direcció

ELISENDA SEVILLA I ALTÉS
Coordinació i producció

LLUÍS TORRES
Disseny i direcció d’art

DIALOGAL WEB

ANNA PUNSODA
Direcció