En blanc

Per: Laia Montserrat

T’has preguntat mai com pots viure l’espiritualitat en el dia a dia? Si ho has fet, segurament has buscat moments per sentir aquesta dimensió i donar-hi cabuda i presència.

Però qualsevol acte quotidià és, en si, una acció espiritual. Viure’l així tan sols depèn de la teva actitud, de la teva obertura a la realitat més enllà de l’aparent transcendència o intranscendència del gest.

Convertir un moment en un instant de consciència és un exercici molt recomanable per viure un dia a dia més ple.

Avui et convido a fer una prova. Pren-te una estona per beure un got d’aigua amb la consciència plena del que estàs fent. Quan agafis el got, sent-ne el pes, nota’n el tacte, observa’l bé. Després, omple’l amb cura, com si fos un objecte preciós que s’omple amb un líquid exquisit. Observa els jocs de llum del líquid transparent. Abans de beure’t l’aigua, dóna gràcies a les  fonts per oferir-te-la, i als núvols i a la terra sencera per purificar-la per a tu, per cuidar-la per a tu. I llavors beu-te-la amb cura, sentint les sensacions que et proporciona aquesta aigua, que passarà a formar part del teu cos, de les teves cèl·lules, de les teves neurones, que serà part de la teva sang. Aquesta aigua que et nodrirà i et netejarà. Atura’t a sentir aquestes sensacions, donant la benvinguda a cada glop, assaborint-lo.

Quan t’hagis acabat el got, pensa en tota l’aigua del món i recorda que tots els éssers són en gran part aigua, com tu. Pensa que un dia, quan hagis mort, l’aigua marxarà del teu cos i seguirà el seu camí, transformada i de nou renovada.

L’aigua sempre viu, tan sols se’ns presta uns instants.

La vida és ara.


Relacionats