Saint Mungo Museum of Religious Life and Art

Text: David Casals
Fotografia: © Mseses/Wikipedia Commons/CC BY-SA 4.0

El Museu sobre Vida i Art Religiosos de Saint Mungo va néixer l’any 1993. Es tracta d’un espai pioner sobre pluralisme religiós que explora les sis religions principals, presentades en un pla d’igualtat i a través de tres grans àrees: una galeria d’art religiós, una exposició sobre la història religiosa d’Escòcia i un tercer espai sobre com celebra cada tradició els moments més importants de la vida de les persones: el naixement, l’entrada al món adult, el casament, la feina, la fertilitat i la mort. El fet religiós hi és tractat amb el màxim respecte i de manera que les persones espirituals sense religió puguin sentir-s’hi també còmodes.

Està situat al costat de la catedral presbiteriana de Glasgow, a les antigues dependències medievals destinades al bisbe i al cos catedralici. Inicialment, l’edifici havia de ser un centre d’interpretació de la catedral, però l’Església d’Escòcia no tenia prou recursos econòmics per tirar endavant el projecte i va demanar ajuda a les autoritats locals, que van proposar reconvertir-lo per fer-ne un espai dedicat al fet religiós en comptes de dedicar-lo a una tradició concreta.

Entre els elements més destacables del museu hi ha un jardí zen. També hi ha una secció per als infants, amb manualitats, jocs i textos adaptats als més petits.

2 Castle St, Glasgow G4 0RH, Regne Unit

Divendres i diumenge: 11.00–17.00 
Dimarts, dimecres, dijous i dissabte: 10.00-17.00
Dilluns tancat

T 00 44 141 276 1625

mungobookings@glasgowlife.org.uk

Entrada gratuïta

http://www.glasgowlife.org.uk/museums/st-mungos/Pages/default.aspx


Relacionats