Revista #73

Tardor 2020

Revista
7,00 
Subscripció paper anual
20,66 

Tardor 2020. El número 73 de Dialogal està dedicat als fills de la secularització, a tota una generació a qui la religió queda lluny. Tot recordant les paraules de Joan Estruch, Clara Fons hi reflexiona a l’Editorial. La relació polièdrica entre joves i religió és tractada A fons per Maria del Mar Griera, qui ens parla de creences híbrides i esquinçament en la transmissió intergeneracional. A més, Jordi Collet exposa la seva Recerca sobre com educar la religiositat en una societat secular i plural. ¿Fins a quin punt la religió ha de formar part de les aules? ¿Totes les religions hi tenen cabuda?, són algunes de les preguntes del Clau de volta.

La recerca d’un món amb ànima es produeix també per altres vies, com la literatura i la dansa o, fins i tot, la ciència. A l’Altaveu, Laia de Ahumada exposa el tímid diàleg interdisciplinari entre ciència i espiritualitat mentre que a Finestra d’art Helena Barquilla ens acosta a la dansa conscient a través del cos. Bel Olid i Ada Castells comparteixen al Diàleg la seva visió sobre la literatura com una via d’expressió d’interioritats i un reflex del món en què vivim i Carlota Gurt ens acosta al Personatge de Salvador Sunyer, director del festival Temporada Alta.

Des d’un vessant més social i polític, incorporem les reflexions sobre llengua i cultura al Batec de Hamza Ali Rajà, les veus dels defensors dels drets humans de Mèxic, en una Entrevista d’Eulàlia Tort i la defensa d’un model agrícola Naturalment alternatiu, de Martina Marcet. Aquestes idees es veuen completades per les noves Obertures de Xavier Melloni, qui reflexiona sobre l’experiència de la pandèmia i la secció de Cuina que ens convida al laboratori de menjar responsable.

Pel que fa a les seccions temàtiques, Va de llibres inclou noves propostes de lectura de Dídac Lagarriga mentre que, a l’Espai Fragmenta, Raül Garrigasait ens acosta El sagrat de Rudolf Otto. Comptem també amb músiques que ens fan girar A tempo i el so de la fi del món a la Filmoteca.

Com sempre, el Petit Dialogal arriba carregat de recomanacions per l’educació dels més petits, amb un article central a càrrec de Pere Vilaseca. Tot això i molt més al Dialogal de tardor.