«La radicalitat hauria de ser la normalitat»

Diàleg entre Carles Vallejo i Alaaddine Azzouzi

Text: Míriam Cano
Fotografies: Wayra Ficapal

Carles Vallejo: va néixer al Poblenou el 1950. Llargament vinculat a la lluita sindical, va ser empresonat i torturat durant el franquisme i va haver d’exiliar-se a França i Itàlia. Amb l’amnistia de 1976 va tornar a Catalunya. Ha estat reconegut amb el premi Memorial Lluís Companys i la Medalla d’Honor de Barcelona.

Alaaddine Azzouzi: va néixer a Mataró el 1999. És periodista i activista antiracista. Ha escrit en mitjans com La Directa, Mirall, Sàpiens, Vilaweb Crític. A finals de maig del 2020 va exercir de portaveu d’un manifest que van signar més de 40 col·lectius denunciant la passivitat de les institucions davant les agressions racistes a Premià de Mar.

Alaaddine Azzouzi i Carles Vallejo van néixer amb gairebé mig segle de diferència. En Carles, vinculat activament a la lluita sindical, va ser represaliat i empresonat durant el franquisme per la seva dissidència. L’Alaaddine, tot i haver nascut a Catalunya, pateix el racisme estructural i quotidià del sistema i és una de les veus de referència de l’activisme antiracista. Converso amb tots dos en un espai que crec que també parla de lluites compartides i de radicalitat, la Comunal, a Sants, un espai cooperatiu on, entre d’altres, conviuen la redacció de La Directa, la llibreria La Ciutat Invisible i el bar La Deskomunal.

Continua llegint l’article, en paper o digitalment,
fent la teva subscripció aquí


Relacionats