Revista #71

Primavera 2020

Revista
7,00 
Subscripció paper anual
20,66 
Subscripció digital anual
10,74 

Primavera 2020 Iniciem un nou any, amb el Dialogal número 71 dedicat al misteri de la vida, en ple estat d’alarma per la crisi del coronavirus. La nova estació arriba com un castell de cartes, reflexiona Clara Fons i Duocastella a l’editorial, amb girs de guió inesperats i nous inicis.

El primer d’ells és que la revista Dialogal, impulsada per l’Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós (AUDIR), passa a ser publicada per Fragmenta Editorial a partir d’aquest número. Fragmenta aposta perquè Dialogal continuï fent un servei a totes les persones interessades en la diversitat cultural i religiosa i es proposa obrir-la a les humanitats perquè serveixi d’eina per a la reflexió i el debat contemporanis. En la nova etapa que s’inicia ara, Clara Fons Duocastella continua en la direcció de la revista, que renovarà algunes seccions i col·laboracions. L’escriptora Anna Punsoda s’incorpora al projecte com a editora.

En aquesta ocasió, el Dialogal 71 s’endinsa en la qüestió del naixement a la secció Altaveu, firmada per l’escriptora Laia de Ahumada. El Diàleg entre Fernando Fontova i Carles de Ahumada ens apropa a noves formes comunitàries d’intervenció social. A La Mirada de Jesús G. Pastor, hi trobem la fotografia d’un nen a l’hamaca, somniador, i passegem pels espais naturals, llocs de silenci, acompanyats pel Batec de Josean Manzanos i la il·lustració de Pol Guillén. Patricia Dopazo, editora de Sobiranía Alimentaria, ens acosta a la terra al Naturalment i, a L’entrevista, Eulàlia Tort conversa amb Marta Matarín sobre la meditació. Josep Manel Busqueta ens fa entrar A fons en el valor social de l’economia i Pere Losantos ens acompanya a la Recerca d’una transició cap a un món sostenible, enfrontant-nos al canvi climàtic. Almaas Elman, El personatge del #71, va ser una incansable lluitadora per la defensa dels drets humans i la pau, com també ho són els protagonistes del Clau de Volta, un imam i un rabí que col·laboren per acabar amb l’antisemitisme i la islamofòbia. Al Finestra d’Art, Jacobo Zabalo reflexiona sobre els rostres de la mort, i al Va de Llibres, Dídac P. Lagarriga ens parla d’autories que s’aprimen, que deixen espais a altres veus. A més, Anna Punsoda estrena la nova secció Espai Fragmenta convidant-nos a conèixer Marion Muller-Colard i les seves reflexions sobre la intranquil·litat. L’A tempo ens acosta al rastafarisme, i La filmoteca, a conèixer dos papes. El Qüestionari el contesta Josep Pedrals, poeta i rapsode de guàrdia, i a la secció Cuina, Neus Monllor ens proposa receptes compromeses amb l’agricultura de proximitat. Com sempre, el Petit Dialogal arriba carregat de recomanacions per l’educació dels més petits, amb un article central a càrrec de la psicòloga i coach Gemma Calmet. Tot això i molt més al Dialogal de primavera.