El mag és un servidor públic

Diàleg entre Sebastià D’Arbó i Manuel Delgado

Text: Míriam Cano
Fotografies: Wayra Ficapal

Sebastià D’Arbó: Tortosa, 1947. D’Arbó és doctor en psicologia, director de cinema i guionista, però és conegut, sobretot, per la seva monumental tasca de divulgació periodística de temes esotèrics i fenòmens paranormals. Ha dirigit diversos espais centrats en el fet ocult. Des del 2004 porta les regnes del programa Misteris, a RAC 1.

Manuel Delgado: Barcelona, 1956. Delgado és doctor en antropologia i professor d’etnologia religiosa al departament d’Antropologia Social (UB). Amb més de vint llibres publicats, és un dels antropòlegs de referència a casa nostra, especialment pel que fa a recerques sobre el fet urbà, les noves formes de religiositat i les representacions culturals.

M’he citat al jardí de l’Ateneu Barcelonès amb els professors D’Arbó i Delgado per parlar de màgia. Tots dos han dedicat gran part de la seva vida a estudiar-la. El primer és un dels periodistes especialitzats en temes esotèrics més reconeguts del país; el segon investiga des de fa anys les noves formes de religiositat. Segons m’han dit abans de la nostra trobada, tots dos es coneixen i s’admiren. Tinc molta curiositat per veure com encaixen i dialoguen les creences i els sabers d’aquests dos homes savis i apassionats per la seva feina.

Continua llegint l’article, en paper o digitalment,
fent la teva subscripció aquí


Relacionados