Tornar

Marion Muller-Colard El otro Dios

La queja, la amenaza y la gracia

Traducción de Rubén Martín Giráldez

Vivimos a menudo bajo la creencia de una justicia inmanente y ni siquiera somos conscientes de ello. A raíz de dicha creencia, que se origina en unas relaciones contractuales con Dios, pensamos: «Como Job era bueno, nada terrible podía sucederle» o «Ese hombre ya sufrió una grave enfermedad, no puede llegarle otra peor».

Son pequeñas mitologías —contratos confesos o inconfesables, conscientes o inconscientes— que sostienen nuestras vidas; son la defensa irracional de los sistemas de regulación del mal que elaboramos ahora aparte de cualquier catecismo. Y, sin embargo, el sufrimiento del justo existe: no hay sistema judicial supremo que garantice el bien por el bien y el mal por el mal. Y la irreductible Amenaza del azar planea sobre nuestras vidas.

Lejos de regatear con un Dios imaginario, debemos pensar Otro Dios que no se presuma garante de nuestra seguridad, sino de la lucha propia de cualquier existencia. Pensar a Dios no como esperanza escatológica, sino como brote de vida.

També disponible en català

Autora

Marion

Marion Muller-Colard (Marsella, 1978). Escriptora i teòloga protestant, és doctora en teologia per la Facultat de Teologia d'Estrasburg. S'ha dedicat a la mediació penal i actualment és membre del Comitè Consultiu Nacional d'Ètica per les Ciències de la Vida i de la Salut a França (2017). Des del 2022 dirigeix l'editorial suïssa Labor et Fides.

Com a escriptora és autora de les obres d'assaig L'autre Dieu. La plainte, la menace et la grâce (2014, Premi Spiritualités d'Aujourd'hui i Premi Écritures & Spiritualités), que ha publicat Fragmenta en català amb el títol L'altre Déu (Premi Abat Marcet 2021), Détails d'Évangile (2012), Le complexe d'Élie (2016) i Éclats d'Évangile (2017), entre altres. Ha cultivat també el gènere de la novel·la, la narrativa juvenil i la poesia. La intranquil·litat (Premi d'Espiritualitat Panorama-La Procure) va ser la seva primera obra traduïda al català, també a Fragmenta.

Ressons:

El otro Dios
Col·lecció:
Fragmentos
Volum:
68
Núm. de pàgines:
128
Primera edició:
octubre del 2020
ISBN:
978-84-17796-36-5
Enquadernació:
Rústica, 11 x 18 cm
PVP: 12.90
Marion Muller-Colard: 'Hi ha moments en què no és honest mantenir la pau interior' Marion Muller-Colard: 'Hi ha moments en què no és honest mantenir la pau interior' Marion Muller-Colard: 'Hi ha moments en què no és honest mantenir la pau interior'
Marion Muller-Colard: "Hi ha moments en què no és honest mantenir la pau interior"

Marion Muller-Colard , autora dels llibres  La intranquil·litat (Fragmenta, 2019) i  L'altre Déu (Fragmenta 2020) va concedir aquesta entrevista en el marc del Festival dels Clàssics 2020, organitzat per la Casa dels Clàssics. [+]