Josep Coboautor d’Anatomía del cristianismo, van mantenir una conversa amb el filòsof Joan-Carles Mèlich amb motiu de la presentació del llibre. La conversa fou moderada per Xavier Casanovas professor i membre de la Càtedra d’ètica a IQS Barcelona. Va ser el dimarts dia 14 de febrer a les 19h a la seu de Cristianisme i Justícia (Roger de Llúria 13, Barcelona).

El Déu que es revela a la creu no és homologable al Déu que donem religiosament per sabut. Ni tan sols allà, en un intent d’actualitzar el missatge cristià, concebem a Déu com si fos un oceà. Doncs el Déu cristià no és ningú sense el seu cos – un cos que va acabar penjat d’una creu. Ara bé, això només es pot confessar des de la resurrecció. I aquest és el problema. D’aquí ve que ens preguntem sobre que estem parlant quan parlem de la resurrecció de Déu.

Josep Cobo és autor dels llibres Incapaces de DiosLa paradójica realidad de Dios i de Déu sense Déu (aquest, amb Xavier Melloni), publicats a FragmentaAnatomía del cristianismo tanca la trilogia amb els dos primers.

(El vídeo alterna el català i el castellà)