19/05/2020 Raül Garrigasait publica 'La ira', l'últim dels «Pecats capitals» de la sèrie de Fragmenta

Tornar
RSS

 

La ira, de l'escriptor i hel·lenista Raül Garrigasait, arribarà a les llibreries el proper 27 de maig. Amb La ira, Fragmenta culmina la publicació de set assaigs sobre els pecats capitals que va iniciar-se el passat mes de novembre. Per l'autor, «la ira ens pot trasbalsar i enfortir, ens pot alliberar de viure una vida submisa o de repetir una versió rebaixada de les vides dels altres».

«La ira té una història fonda i, aparentment, un futur esplendorós», diu Garrigasait a la introducció. «La tradició cristiana l'ha considerada un pecat capital, però la Bíblia l'atribueix a la divinitat mateixa; els filòsofs antics hi van reflexionar llargament i la literatura grega s'hi centra en la seva primera narració», exemplifica.

Dividida en cinc breus capítols, Raül Garrigasait desplega a La ira els seus arguments amb «un gran rigor i ambició i, al mateix temps, amb una gran amenitat», en paraules d'Ignasi Moreta, editor de Fragmenta. «En el seu llibre, Garrigasait no moralitza: no li interessa veure fins a quin punt abandonar-se a la ira és bo o dolent. El que fa és explicar que la ira és una passió de l'ànima, una passió molt visible i molt vehement. I ho fa de la mà dels clàssics: Homer, Sèneca, la Bíblia, però també alguns referents de la contemporaneïtat, són els acompanyants de viatge d'aquest assaig estimulant que ha escrit Raül Garrigasait

La sèrie «Pecats capitals», pretén oferir una visió fresca i rigorosa de cada «pecat» a càrrec de noves veus de l'assaig català. Fragmenta publica la sèrie a la col·lecció "Assaig" (en català) i a "Fragmentos" (en castellà). Ja s'han publicat La mandra, d'Oriol Quintana, L'enveja, de Marina Porras, L'avarícia, d'Oriol Ponsatí-Murlà, La gola, d'Adrià Pujol Cruells. El 4 de març es publiquen La luxúria, d'Anna Punsoda ,i La supèrbia, de Jordi Graupera, i ara La ira, de Raül Garrigasait.

Raül Garrigasait

Raül Garrigasait (Solsona, 1979) és escriptor i hel·lenista. En el camp de l'assaig ha explorat temes com el cosmopolitisme (El gos cosmopolita i dos espècimens més, 2012), Santiago Rusiñol i l'entrada de la modernitat a Catalunya (El fugitiu que no se'n va, 2018) i la relació entre els clàssics grecollatins i el poder (Els fundadors, 2020). La seva novel·la Els estranys (2017) va ser distingida amb el Premi Llibreter, el Premi Òmnium a la Millor Novel·la en Llengua Catalana de l'Any i el Premi El Setè Cel. Movent-se entre la reflexió i la narrativa, ha anat construint una obra que aprofita elements d'una llarga tradició literària i filosòfica per interrogar-se sobre els ídols i els malestars de la modernitat.

Llibres relacionats:

  • La ira Raül Garrigasait La ira
  • La ira Raül Garrigasait La ira Traducción de Rubén Martín Giráldez
Xavier Graset conversa al voltant de la sèrie 'Pecats capitals' (Fragmenta) amb els seus autors. Xavier Graset conversa al voltant de la sèrie 'Pecats capitals' (Fragmenta) amb els seus autors. Xavier Graset conversa al voltant de la sèrie 'Pecats capitals' (Fragmenta) amb els seus autors.
Xavier Graset conversa al voltant de la sèrie "Pecats capitals" (Fragmenta) amb els seus autors.

Fragmenta publica la sèrie sobre els pecats capitals a la col·lecció ' Assaig ' (en català) i a ' Fragmentos ' (en castellà). Després de  La mandra , d' Oriol Quintana ,  L'enveja , de  Marina Porras ,  L'avarícia , d' Oriol Ponsatí-Murlà , els pròxims volums seran  La gola , d' Adrià Pujol Cruells ;  La luxúria , d' Anna Punsoda ;  La supèrbia , de Jordi Graupera, i La ira , de Raül Garrigasait. Tots set autors van intervenir en un col·loqui al programa 'Més 324', al canal 324 i a TV3, conduït per Xavier Graset. [+]