Jordi Pigem, doctor en filosofia i escriptor, autor del llibre Ángeles o robots: La interioridad humana en la sociedad hipertecnológica, pronunciarà l’última conferència del cicle “Déu i l’ecologia integral“, que porta per títol “Transcendència i immanència avui: Déu i l’ecologia integral”. Serà el dilluns dia 16 de març a les 19:30h a l’Aula Magna de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona (carrer Montalegre, 6, 4t pis). El cicle és organitzat per l’església de Santa Maria de Montalegre i és imprescidible inscriure-s’hi al correu introduccioteologia@gmail.com.

Déu i l’ecologia integral

Es tracta d’un cicle de conferències per a professors i universitaris sobre “Déu i l’ecologia integral” organitzat per l’església de Santa Maria de Montalegre amb la col·laboració del Departament de Filosofia de la Universitat de Barcelona. Són les V Jornades d’introducció a la Teologia per a universitaris organitzades per l’Església de Montalegre amb la col·laboració del Departament de Filosofia de la Universitat de Barcelona i que estan adreçades a professors i estudiants d’universitat.

La temàtica d’enguany versa sobre ecologia. La manera en què l’home tracta el medi ambient influeix en la manera en què es tracta a si mateix, i viceversa. Qualsevol menyscabament de la solidaritat i del civisme produeix danys ambientals. La degradació ambiental, per la seva banda, provoca insatisfacció en les relacions socials. La salvaguarda de la naturalesa depèn de la capacitat moral global de la societat. El llibre de la naturalesa és un i indivisible; els deures que tenim amb el medi ambient estan relacionats amb els que tenim amb el desenvolupament humà integral.

Les Jornades que organitza l’església de Montalegre volen contribuir a donar resposta a aquesta qüestió fonamental del nostre temps. Els seus coordinadors són el Dr. Ignacio Guiu, professor del Departament de Filosofia de la Universitat de Barcelona i el Dr. Xavier Argelich, rector de l’església de Santa Maria de Montalegre.

El programa del curs consta d’un cicle de conferències que tindran lloc cada dilluns a partir del 24 de febrer fins al 16 de març de 19:30 h a 21:00 h.

Dilluns, 24 de febrer

Déu i el medi ambient: El punt de vista d’un ecòleg

• Dr. Joandomènec Ros i Aragonès, catedràtic emèrit d’Ecologia de la UB i President de l’Institut d’Estudis Catalans.

Dilluns 2 de març

Religions i emergència climàtica

• Dra. Sílvia Albareda i Tiana, professora de la Facultat d’Educació i Directora de l’Oficina de Cooperació i Desenvolupament Sostenible de UIC Barcelona.

Dilluns 9 de març

Ètica ecològica i empresa

• Dr. Domènec Melé i Carné, titular de la Càtedra d’Ètica Empresarial, IESE Business School.

Dilluns 16 de març

Transcendència i immanència avui: Déu i l’ecologia integral

• Dr. Jordi Pigem i Pérez, filòsof i escriptor. Autor del llibre Ángeles o robots.


Dades pràctiques

Lloc: Aula Magna de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona. Carrer Montalegre, 6, 4t pis

Hora: De 19:30 h a 21 h

+Info i inscripcions: Santa Maria de Montalegre. Tel. 933014347, introduccioteologia@gmail.comwww.montalegre.org

Places limitades. Inscripció gratuïta, però imprescindible.

Descarregar el flyer amb les sessions