El passat dimecres 28 d’abril, al Palau Moja de Barcelona, en el marc de les VI Jornades de la Revista Serra d’Or, va tenir lloc un debat sobre “Joan Maragall, el compromís cívic d’un poeta“. Hi intervingueren Ignasi Moreta (professor de la UPF i editor de Fragmenta), Jordi Pujol (expresident de la Generalitat de Catalunya) i Francesc-Marc Álvaro (periodista, assagista i professor de la URL), que va actuar de moderador. Ignasi Moreta és el curador de La Setmana Tràgica. Tres articles, de Joan Maragall, que recull els tres articles mitjançant els quals l’escriptor va analitzar els fets del juliol de 1909 i va tractar d’incidir en la vida col·lectiva demanant l’indult per Ferrer i Guàrdia. A més a més, el proper octubre Fragmenta publicarà un ambiciós estudi d’Ignasi Moreta sobre el pensament religiós de Joan Maragall, tema al qual va dedicar la tesi doctoral.
Durant l’acte, al qual també va assistir l’expresident de la Generalitat de Catalunya Pasqual Maragall i altres membres de la família Maragall, es va poder analitzar el pensament religiós, cívic i polític del poeta.