Dijous 24 de febrer va tenir lloc el magne homenatge a Raimon Panikkar organitzat per Casa Àsia, l’Ajuntament de Barcelona, la Fundació Vivarium Raimon Panikkar i Fragmenta Editorial. L’acte, celebrat al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, va comptar amb intervencions de Jordi Hereu, Artur Mas, Àlex Pèlach, Xavier Melloni, Jordi Pigem, Amador Vega, Joseph Prabhu, Milena Carrara, Mercè Pàniker, M. Àngels Simon i Montserrat Farré. Bakthi Das, Griselda Cos, Jordi Savall i Montserrat Figueras van interpretar diverses peces musicals. L’acte va ser conduït per la periodista Helena Garcia Melero.

El Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona va quedar petit per acollir els centenars de persones que es van aplegar per homenatjar Raimon Panikkar. Part dels assistents van haver de seguir l’acte des del Saló de Cròniques.

L’homenatge es va iniciar amb els parlaments de l’alcalde Jordi Hereu i el president Artur Mas. A continuació, la conductora de l’acte, Helena Garcia Melero, va donar la paraula a Àlex Pèlach, que va parlar en nom de la família i de la Fundació Vivarium. Després, Bhakti Das i Griselda Cos van interpretar una cançó jueva amb el violí i la cítara.

A continuació, Xavier Melloni (Facultat de Teologia de Catalunya) i Jordi Pigem van desenvolupar els vessants interreligiós i intercultural de Panikkar; Amador Vega (Universitat  Pompeu Fabra) i Joseph Prabhu (Universitat de Califòrnia) van glossar-ne el pensament; Milena Carrara (Fundació Vivarium) va explicar l’Opera Omnia Raimon Panikkar, i Mercè Pàniker (germana de Raimon Panikkar) va evocar la dimensió familiar i humana del seu germà; dues lectores de Panikkar, M. Àngels Simon i Montserrat Farré, van compartir l’impacte de la persona i l’obra en la seva vida.

Els mestres Jordi Savall i Montserrat Figueras van interpretar diverses obres musicals en honor de Raimon Panikkar.