Ramon M. Nogués (Barcelona, 1937), catedràtic emèrit de la UAB i autor del llibre recentment publicat per Fragmenta Editorial, Cervell i transcendència, iniciarà, amb una ponència amb el mateix títol, la X Diada pel respecte a la Pluralitat dins l’Església, que organitza l’associació Església Plural. En aquest mateix acte es lliuraran els Premis Església Plural que han recaigut enguany al sacerdot Manuel Pousa, conegut com a “pare Manel” per la seva tasca amb joves del barri de la Trinitat, i a l’associació “Dit i fet”, que acull a homes sols que viuen al carrer. L’acte se celebrarà a l’Ateneu Barcelonès, carrer Canuda, 6 de Barcelona.

La Diada és organitzada per Església Plural des de 2002 i “vol recordar-nos que la pluralitat forma part de l’ADN de l’Església des dels seus inicis”, segons han manifestat. Segons Església Plural “és un goig copsar la vida que genera el compromís amb Jesús, i també, dissortadament, veure com moltes vegades les persones que l’assumeixen han de sentir la incomprensió de la institució eclesiàstica”. Per aquest motiu “Església Plural sempre prioritza destacar la tasca de persones i entitats que generalment no reben el reconeixement social i eclesial que es mereixen”.

La xerrada de Ramon M. Nogués serà a les 7 de la tarda i l’acte de lliurament dles premis serà a les 8.

A Cervell i transcendència, Ramon M. Nogués estudia detalladament —i, sovint, polèmicament— qüestions com ara la singularitat humana, l’emergència del jo, el brodat del món mental, la trama fina de la transcendència, les seves modalitats i configuracions (religions, savieses i espiritualitats)… La transcendència és analitzada no com un fenomen del món mental que només s’expressaria descompensadament en el món religiós, sinó com una constant de la ment humana que necessita precisament ser atesa en marcs d’orientació ben conreats a fi de mantenir adequadament l’estabilitat de l’original psiquisme humà.

L’assistència és lliure però es prega fer la reserva a info@esglesiaplural.cat o bé al telèfon 697 976 545.