Ignasi Moreta, doctor en Humanitats i editor de Fragmenta, ha dit avui que “amb un epistolari inèdit i un nou desdoblament no previst en un dels títols ampliarem l’Opera Omnia de Raimon Panikkar dels 18 previstos inicialment als 20 volums”. Ho ha fet aquest dissabte 15 d’octubre al matí, a la presentació d’aquesta magna col·lecció a l’antic monestir de Sant Pau del Camp a Barcelona, convidat per Vivàrium Barcelona, on celebra habitualment les seves trobades.

Raimon Panikkar té molt més reconeixement fora de Catalunya que dins”, s’ha lamentat Moreta, per qui el filòsof finat fa un any “fa indissociable vida i obra, com un veritable mestre”, que “segueix les tres tradicions de saviesa, el cristianisme, el budisme i l’hinduisme, per motius biogràfics”.

“L’Opera Omnia de Raimon Panikkar“, ha explicat Moreta, “inclou tots els llibres -cosa que no és normal en els autors dels quals es publica l’obra sencera- i els articles més rellevants”. Cal tenir en compte que “Panikkar va tenir temps de fer les introduccions als 18 volums de l’Opera Omnia“, publicats inicialment en l’edició italiana, que difereix poc de la catalana, “i autoritzar l’índex i contingut”, segons ha dit l’editor d’aquesta col·lecció, que dirigeix juntament amb Jordi Pigem i Xavier Serra.