La primera reimpressió del llibre La teologia feminista en la història, de Teresa Forcades ha estat reimprimida per Fragmenta. L’obra fou publicada per l’editorial l’any 2007, i fou reeditada l’any 2008 amb una compaginació nova; ara ha calgut reimprimir aquella segona edició, ja completament esgotada. El llibre, de gran acollida, fou traduït al castellà el 2011 i publicat a Fragmenta mateix a la col·lecció Fragmentos.

La doctora en salut pública i en teologia i monja benedictina recupera, a La teologia feminista en la història, una sèrie de dones que, al llarg de la història, han viscut la confrontació entre el discurs teològic sobre les dones i la seva pròpia experiència de Déu. La periodista Miriam Díez Bosch, l’escriptora Marta Pessarrodona i el poeta musulmà Abdennur Prado hi aporten els seus contrapunts. Teresa Forcades resumeix així el concepte de teologia feminista: «La teologia feminista és una teologia crítica. La investigació crítica neix sempre arran d’una experiència de contradicció. L’objectiu de la teologia crítica és doble: posa en evidència els aspectes de la interpretació rebuda que generen contradiccions i cerca d’oferir alternatives d’interpretació teològicament consistents que permetin superar aquestes contradiccions. Com que aquestes contradiccions sovint són generades per situacions de discriminació o injustícia, a les teologies crítiques també se les anomena teologies de l’alliberament.» Entre les figures que Forcades posa en relleu hi ha Isabel de Villena, Teresa de Jesús, María de Ágreda i Anna M. van Schurmann.

El llibre ha estat present en diversos actes públics que han tingut Teresa Forcades de protagonista arreu d’Espanya. El més important fou la participació, el passat mes d’agost, al XIV Congrés Internacional de l’Associació Europea de Dones en la Recerca Teològica (ESWTR, les seves sigles en anglès), a Salamanca, sota el lema «La teologia feminista: escoltar, comprendre i respondre en un món secular i plural». El llibre fou presentat l’octubre passat al Centre Cultural Blanquerna, de Madrid. S’han editat dos vídeos de relacionats amb l’obra: el de la presentació a Blanquerna, que avui té quasi 1.500 visites, i una entrevista prèvia a l’autora, amb prop d’11.000 visites.

L’actual reimpressió arriba a les llibreries amb un disseny renovat de la coberta.