L’antropòleg i monjo de Montserrat Lluís Duch, el filòsof i teòleg Francesc Torralba i l’escriptor i periodista Vicenç Villatoro, tots ells autors de Fragmenta, foren els tres ponents del Seminari que, sota el títol “Afrontar la diversitat: do i tasca”, celebrà per novena vegada la Càtedra de Pensament Cristià del Bisbat d’Urgell, a Sant Julià de Lòria, Andorra, el passat divendres dia 6 de juliol.

Pels organitzadors, “les societats europees han deixat de ser entorns homogenis, per esdevenir àmbits plurals en tots els sentits”. En aquest sentit, la Càtedra que dirigeix el mateix Francesc Torralba es proposa “reflexionar sobre com afrontar la pluralitat i sobre la necessitat d’enfortir els llaços i els valors que ens uneixen per edificar, conjuntament, un món millor”. Així, creuen que, “sense renunciar a les nostres arrels i fonaments, els cristians estem cridats a dialogar amb el món i a cercar les llavors de veritat que hi ha en cada persona i en cada cultura”.

Lluís Duch és autor de Religió i comunicació (2010), llibre que es publicarà traduït al castellà aquest setembre. Amb motiu del seu 75è aniversari, es publicà el llibre col·lectiu Emparaular el món. El pensament antropològic de Lluís Duch (2011), que també és en castellà. Francesc Torralba i Vicenç Villatoro -aquest darrer director de l’Institut Ramon Llull- són autors del llibre Amb Déu o sense. Quaranta cartes creuades (2012), que també és a punt de treure la seva traducció castellana. Torralba, que presideix Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa de la Generalitat de Catalunya, ja havia publicat Els mestres de la sospita. Marx, Nietzsche, Freud als inicis de l’aventura editorial de Fragmenta (2007).

L’acte, que fou obert i tancat per l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, se celebrà al centre de Cultura i Congressos Lauredià (Pl. de la Germandat s/n) de Sant Julià de Lòria.