Les cinc petites editorials catalanes seran presents en l’expositor número cinc situat a l’Avinguda Catedral durant els deu dies de durada de la 30ª edició.

Aquest any, la mostra coneguda com a Setmana del Llibre en Català tindrà lloc entre el divendres 7 de setembre i el diumenge 16 a l’Avinguda de la Catedral de Barcelona. En aquesta edició es recrearà una petita ciutat de lectura sostenible en la qual participaran editorials, llibreries, revistes i biblioteques públiques que treballen amb publicacions en català per tal de fomentar la lectura d’obres en aquesta llengua. Atès que aquest és un any molt especial per a la fira, que compleix 30 anys, l’Associació d’Editors en Llengua Catalana (AELLC) està preparant un extens programa d’activitats dirigides tant al públic adult com al públic familiar (tertúlies, lectures en veu alta, itineraris literaris, espectacles, cites amb entitats, campanyes, concursos…) que recordaran la seva llarga trajectòria. A més, s’oferirà l’oportunitat de recuperar antics fons editorials i de descobrir noves editorials i llibreries. Enguany el conegut Premi Trajectòria instaurat des de 1997 s’ha atorgat a Lluís Permanyer, escriptor, periodista, editor i cronista de la ciutat de Barcelona. Aquest guardó reconeix el treball realitzat per un professional vinculat al món de la cultura catalana que hagi destacat en la seva divulgació.

Així doncs, és el primer cop que les cinc editorials independents participen en aquesta mostra, i ho fan compartint una mateixa parada en la qual s’hi podran adquirir els títols que edita cadascuna d’elles.

Adesiara és una editorial petita i independent que aposta exclusivament per l’edició de llibres en català, tots ells traduccions acurades d’algunes de les obres més destacades de la literatura universal, amb l’objectiu de facilitar als seus lectors l’accés a títols, tant antics com moderns, que per diversos motius no
han estat mai traduïts en llengua catalana i, si ho van ser fa molts anys, ara són introbables o bé estan fora de catàleg.

D’altra banda, A contra vent, nascuda el juny de 2008, es dedica a la recopilació d’obres d’assaig i humorístiques en català amb la clara intenció d’esdevenir un referent del periodisme literari i de la narrativa d’humor en aquesta llengua. De moment compta amb dues col·leccions: Abans d’ara i Vela de ganivet..

Ela Geminada, en canvi, es va gestar a Girona el febrer de l’any passat amb el principal objectiu de publicar llibres de fons, tant d’autors catalans com estrangers. Actualment compta amb dues col·leccions: Trivium (dedicada a la literatura de ficció) i Quadrivium (formada per títols de no ficció).

En quart lloc, Fragmenta va néixer el 8 de maig de 2007 a Barcelona, i es defineix com una editorial independent que publica llibres clàssics i d’assaig en l’àmbit de les religions, però sempre des d’una perspectiva rigorosament aconfessional acollint-se a la diversitat religiosa. Després d’aconseguir una àmplia distribució de títols en català, el 2011 va crear la col·lecció Fragmentos de llibres en castellà per dirigir-se al lector hispanoparlant. Precisament, els autors del llibre editat per Fragmenta Amb Déu o sense. Quaranta cartes creuades (2012), Francesc Torralba i Vicenç Villatoro, el presentaran el proper dimecres dia 12 de setembre a les 20 h. en aquest emplaçament.

Finalment, l’Obrador Edèndum, empresa artesanal, publica textos i estudis referents a la cultura humanística i científica en l’àmbit de l’assaig filosòfic i teològic, el pensament científic i la literatura d’idees, amb la clara voluntat d’arribar a un públic cultivat.

Trobareu més informació al web de la Setmana del Llibre en Català, i als canals de les xarxes socials Facebook i Twitter.

També podeu consultar la graella d’horaris de l’stand que compartiran les cinc editorials en funció dels dies:

Dia 7 (horari: 17:00-21:30)
Dia 8 (horari: 10:30-21:30)
Dia 9 (horari: 10:30-21:30)
Dia 10 (horari: 10:30-24:00)
Dia 11 (horari:10:30-21:30)
Dia 12 (horari: 10:30-21:30)
Dia 13 (horari: 10:30-21:30)
Dia 14 (horari: 10:30-21:30)
Dia 15 (horari: 10:30-21:30)
Dia 16 (horari: 10:30-15:00)

Adesiara, A contra vent, Ela Geminada, Fragmenta i Obrador Edèndum