El director de la Càtedra de Teologia y Ciències de la Religió “Ignacio Ellacuría” a la Universitat Carlos III de Madrid (Espanya), Juan José Tamayo, va presentar el llibre Cincuenta intelectuales para una conciencia crítica (Fragmenta, 2013), del que és autor, el divendres dia 21 de novembre a l’Auditori Elba y Celina Ramos (UCA, edificio Aulas D) a San Salvador (El Salvador). L’acte fou organitzat pel Departament de Filosofia i el Mestratge i Doctorat  en Filosofia Iberoamericana de la UCA – El Salvador, el director dels quals, Luis Alvarenga, participà a la presentació.

Tamayo va viatjar a El Salvador per participar als actes commemoratius del 25 aniversari dels “màrtires de la UCA”, assassinats junt a Ignacio Ellacuría, un dels Cincuenta intelectuales para una conciencia crítica dels que Tamayo elabora una semblança. Amb el llibre, també s’hi va presentar Ignacio Ellacuría. Utopía y teoría crítica, del mateix autor.

El passat día 18, Juan José Tamayo va participar juntament amb el teòleg Jon Sobrino a l’acte “El llegat teològic d’Ignacio Ellacuría” a la Universitat Centroamericana José Simeón Cañas (UCA). I el dia anterior havia pronunciat la conferència ‘Ernst Bloch, peregrino de la esperanza’, dirigida a estudiants i professors de filosofia de la UCA El Salvador, basada en un dels capítols del llibre esmentat.