El Seminari Raimon Panikkar de Pensament Intercultural, junt amb l’Associació d’estudiants de Filosofia de la UdG (Assofia), la Càtedra Ferrater Mora, i la Biblioteca UdG, organitzen aquest curs d’introducció al pensament de Raimon Panikkar, amb reconeixement acadèmic de 2 crèdits, com una activitat preparatòria del proper Simposi Raimon Panikkar, que organitzat per la Càtedra Ferrater Mora és celebrarà en aquesta universitat, els dies 20, 21 i 22 de maig de 2015.

El curs s’impartirà, cada dijous de 18h. a 19,15h., del 5 de febrer al 30 d’abril de 2015, amb un total de 12 sessions, a la Biblioteca UdG del Barri Vell (Aula de la cartoteca), Plaça Ferrater Mora, 1, Girona, per Xavier Serra Narciso, catedràtic emèrit de filosofia i coordinador de l’edició catalana de l’Opera Omnia Raimon Panikkar editada per Fragmenta Editorial.

La inscripció té un cost de 10€, i cal fer-la a l’adreça electrònica de la Càtedra Ferrater Mora: dir.cfm@udg.edu.

Programa del curs

Dansant al ritme de l’Ésser. Una introducció al pensament de Raimon Panikkar.
– Una vida i pensament interculturals.
– A la cruïlla de diverses tradicions: cristianisme, hinduisme, buddhisme i modernitat.
– Intuïció primordial de les tres dimensions del real: terra-cel-humans / kosmos, theos, anthropos.
– Una antropologia tripartida: cos, ànima, esperit.
– Més enllà de la raó: el tercer ull del coneixement.
– L’advaita: la saviesa a-dual.
– Els conceptes-símbols pivots del seu pensament: cosmoteàndric, relativitat radical, ontonomia, trinitat, adualitat, nova innocència, ecosofia, inter-independència, diàleg dialògic, hermenèutica diatòpica, equivalents homeomòrfics…
– L’imperatiu contemporani del diàleg intercultural i interreligiós.

[Acte a Facebook]