Francesc Torralba, autor dels llibres Els mestres de la sospita. Marx, Nietzsche, Freud i coautor d’Amb Déu o sense, pronuncià la conferència amb el títol “De què parlem quan parlem d’espiritualitat” amb motiu del Dia Mundial de la Religió, que se celebra el 24 de gener. La conferència va pronunciar-se uns dies abans, el dilluns 19 de gener, a les 19:15h, a la seu dels Amics de la Unesco de Barcelona (Mallorca 207, pral. 1ª), que ho organitzaven.

Torralba és doctor en filosofia i en teologia, catedràtic de filosofia de la Universitat Ramon Llull i president del Consell Assessor d’Afers Religiosos de la generalitat de Catalunya.

L’activitat formava part d’un cicle que durarà tot el gener i que, amb la col·laboració d’AUDIR (Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós), té aquest programa:

Festa inaugural

dilluns 12, de 19 h a 20.45 h: Inauguració de Connecta i de l’exposició “Religions del món, pau mundial, ètica universal” de Hans Küng. Petita degustació. Amb Enric Vendrell, director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.

Conferències

dijous 15: Islam avui, Dolors Bramon, doctora en filosofia i lletres i professora a la UB

dilluns 19: De què parlem quan parlem d’espiritualitat, Francesc Torralba, doctor en filosofia i teologia, catedràtic de filosofia de la URL

dijous 22: L’Índia, font d’espiritualitat, Agustí Paniker, editor i indòleg

dilluns 26: Diàleg entre les religions, ¿per què?, Joan Botam, doctor en Teologia

divendres 30: Cant coral i música religiosa, actuació a càrrec de la Coral Preludi d’Amics de la Unesco de Barcelona (accés lliure), amb la presència d’Ignasi Garcia Clavel, comissionat d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona.

Cada conferència, que acabarà a les 20:15h, és gratuïta pels socis i té un preu de 3 € pels que no ho són. Aforament limitat.