El dimarts dia 3 de març, a les 19h, Víctor Obiols, traductor d’El mite de l’etern retorn, de Mircea Eliade (Fragmenta, 2015), Lluís Duch, doctor en antropologia i autor de la introducció al mateix llibre, i Francesc Torralba, doctor en filosofia i teologia, catedràtic de filosofia de la URL, intervindran a la sessió “El progrés: ¿una il·lusió?”. Ha estat organitzada per la Secció de Filosofia de l’Ateneu Barcelonès amb motiu de la recent publicació d’aquesta obra, per primera vegada en català. L’acte se celebrarà a la sala Verdaguer de l’Ateneu Barcelonès (Canuda 6, Barcelona).

A partir de l’estudi del fenomen religiós -el temps i l’espai sagrats, la naturalesa i l’estructura dels ritus i dels mite–, Mircea Eliade extreu un model interpretatiu per a la història. Francesc Torralba, Lluís Duch i Víctor Obiols comentaren aquest model basat en una sèrie d’arquetips que l’estudiós de les religions exposa a El mite de l’etern retorn. L’acte va ser presentat per Anna Punsoda, llicenciada en periodisme i filosofia.

Entrada lliure. Aforament limitat.

[Fotos a Facebook]