Laia de Ahumada, autora dels llibres d’entrevistes Monges (Fragmenta 2008) i Espirituals sense religió (Fragmenta 2005, en preparació) pronuncià la conferència “L’espiritualitat al segle XVI i al segle XXI” dins el cicle “Teresa de Jesús, ahir i avui. Una relectura de la seva obra en el V Centenari del seu naixement”, coordinat per Agustí Borrell. Va ser el dijous 26 de març a l’Auditori de la Fundació Joan Maragall, de Barcelona.

El 30 de març del 2015 es compleixen 500 anys del naixement de Teresa de Jesús. Amb aquest motiu es duran a terme durant tot l’any un seguit d’iniciatives per recordar i actualitzar la seva experiència i el seu missatge. L’interès per aquesta dona extraordinària del segle XVI continua creixent, avui més que mai. Sorprenen i atrauen el seu testimoni de coratge i de fermesa, la seva crida a l’autenticitat i a la interioritat, la seva vivència de l’evangeli amarada d’humanisme i centrada en l’amor, la seva relació propera amb Déu entesa com un tracte d’amistat… Els seus escrits són d’una gran qualitat literària i d’una pro-funditat espiritual única. El seu influx ha estat notable, també a casa nostra, en àmbits tan variats com la literatura, l’art o l’espiritualitat. En aquest context, la Fundació Joan Maragall ha cregut que valia la pena de dedicar un cicle de conferències a la seva figura i a la seva obra.

Han estat:

Dijous 12 de març de 2015
TERESA DE JESÚS I LA SEVA OBRA, Agustí BORRELL
Dijous 19 de març de 2015
TERESA DE JESÚS EN LA CULTURA CATALANA
Mercè GRAS i Joan REQUESENS
Dijous 26 de març de 2015
L’ESPIRITUALITAT AL SEGLE XVI I AL SEGLE XXI
Laia DE AHUMADA
Coordinador: Agustí BORRELL