Avui ha arribat a les llibreries la segona edició de La lectura com a pregària. Fragments filosòfics I, l’últim llibre de Joan-Carles Mèlichprofessor de filosofia de l’educació a la UAB. L’autor aplega en aquest llibre un total de 262 «fragments filosòfics» procedents dels seus quaderns de notes. L’autor es prepara també per a la Diada de Sant Jordi amb diverses activitats.

Joan-Carles Mèlich fa, en aquesta obra, una reflexió sobre la lectura, l’escriptura, la distinció entre moral i ètica, el sentit, Déu, l’infern, la compassió, la intimitat, la finitud, el desig, el perdó, les víctimes, la mort…, en un gènere que defuig les categories i opta per les escenes, les imatges, les metàfores. Mèlich ens ofereix, en definitiva, «un pensament fragmentari, obert, no sistemàtic, contrari a la lògica metafísica».

L’autor signarà exemplars d’aquesta obra el proper dia de Sant Jordi, dijous 23 d’abril, a diverses llibreries i parades de Barcelona. De 11 a 12h, serà a la parada de la llibreria La Central (Rbla. Catalunya / C. Mallorca). De 12 a 13h, a la parada de Fragmenta (Rbla. Catalunya / entre Aragó i València). I de 16 a 17h, a la Casa del Llibre del Passeig de Gràcia 62. El dia abans, dimecres 22, Mèlich intervindrà en un debat sobre “L’existència” al programa “Para todos La 2” de TVE2. I l’endemà a les 20h serà a la tertúlia que, amb motiu de la Diada del Llibre, se celebrarà a Catalunya Ràdio.