Els teòlegs Josep Rius-Camps i Daniel Marguerat, tots dos autors de Fragmenta, han presentat les seves respectives ponències a la Jornada Acadèmica “L’Evangeli de Lluc” que la Facultat de Teologia de Catalunya ha organitzat a la seva seu del carrer Diputació 231 de Barcelona el dijous dia 14 de maig tot el matí.

El biblista Josep Rius-Campsprofessor emèrit de la Facultat de Teologia de Catalunya i sacerdot catòlic, s’ha centrat en «Els paral·lels entre Lluc i els Fets dels Apòstols». Rius va ser el curador, amb Jenny Read-Heimerdinger, de Demostració a Teòfil. Evangeli i Fets dels Apòstols segons el Còdex Beza (Fragmenta, 2009), que per primera  vegada es reunien en edició bilingüe grec-català i en un sol volum els dos llibres. A la novel·la Diari de Teòfil (Fragmenta, 2011) va donar forma narrativa a les seves investigacions sobre l’obra de Lluc. Fragmenta també ha publicat Converses amb Josep Rius-Camps (Fragmenta 2014), d’Ignasi Moreta.

Per la seva banda, Daniel Marguerat, professor honorari a la Universitat de Lausana (Suïssa), antic pastor reformat i autor, amb la psicoanalista Marie Balmary, del llibre Anirem tots al paradís. El Judici Final en qüestió (Fragmenta, 2013), ha parlat sobre «Histoire et eschatologie dans l’Évangile de Luc» i «Christologie lucanienne» en dues ponències diferents.

La Jornada s’ha completat amb una altra ponència, «Història i Teologia en Lluc 1-2», d’Armand Puig, i amb la presentació d’Agustí Borrell, cap del Departament d’Escriptura de la Facultat de Teologia de Catalunya.

Per veure el programa complet, cliqueu aquí. A continuació podeu veure el vídeo de tota la jornada.