El dijous dia 18 de juny, a les 19h, va tenir lloc una conversa al voltant del llibre Espirituals sense religió, de Laia de Ahumada, amb la pròpia autora, Raimon Ribera, professor del Departament de Ciències Socials a ESADE i Xavier Melloni, antropòleg, teòleg i fenomenòleg de la religió. Fou a la seu de Cristanisme i Justícia (Roger de Llúria 13, Barcelona).

L’activitat s’adreçava principalment als participants del Seminari “Espiritualitat sense religió”, que van impartir Ribera i Melloni l’últim trimestre de 2013 al mateix centre, si bé fou oberta a tothom que ho vulgui.

[Acte a Facebook]

Espirituals sense religió, de Laia de Ahumada

Les persones entrevistades en aquest llibre —Oriol Texidor, Lídia Pujol, Carles Duarte, Gustavo Duch, Laia Monserrat, Josep M. Vigatà, Agustí Pàniker, Natxo Tarrés, Teresa Guardans, Maria Rosa Lloveras, Ignasi Dies, Jordi Pigem, Jaume Guillamon Villalba, Anna Caixach i Joan Antoni Melé— expliquen que l’espiritualitat és una experiència que no té paraules; que conforma la vida i que s’encarna en la quotidianitat del món; que té una litúrgia i unes formes que li són pròpies. ¿Quina és, doncs, la diferència? Una voluntat de voler viure l’espiritualitat al marge o a la frontera de les estructures religioses, perquè no responen a les seves necessitats, perquè no les consideren necessàries. Viuen «sense religió», però no d’esquena ni en contra del fet religiós ni de la saviesa de les tradicions religioses.