Amador Vega, autor del Libro de horas de Beirut (Fragmenta, 2014), va conversar amb Jaume Martínez, director de la revista Routecru, sobre “El pensador en moviment”, a la llibreria Altaïr el dissabte dia 21 de novembre a les 18h., dins el festival Barcelona Pensa.

Fugir per pensar. La filosofia ha estat des dels seus inicis vinculada al viatge, a la fuita. Cal allunyar-se, prendre distancia, cal moure’s per pensar. El filòsof Amador Vega, a través d’un audiovisual de Routecru, va explorar la relació entre el pensament i el fet de viatjar. La possibilitat de contemplació i de reflexió seran explorades a través d’una passejada del pensador català tot evocant aquells literats i pensadors que han entès el caminar com a motor de les seves creacions i reflexions. L’experiència audiovisual realitzada a mode de performance es completà amb un diàleg entre Amador Vega i el realitzador Jaume Martínez, director de Routecru.

Amador Vega (Barcelona, 1958) és doctor en filosofia per l’Albert-Ludwigs-Universität de Friburg de Brisgòvia (Alemanya) i catedràtic d’estètica a la Universitat Pompeu Fabra. Ha estat «Joan Coromines Visiting Professor» a la University of Chicago (2007) i professor convidat a la Université Saint Joseph de Beirut (2010). Es dedica a l’estudi de la mística occidental i les seves relacions amb l’estètica. Ha publicat, entre altres, els llibres següents: Mestre Eckhart, El fruto de la nada y otros escritos (Siruela, 2014, 8.ª ed.); Passió, meditació i contemplació. Sis assaigs sobre el nihilisme religiós (Empúries, 1999; Fragmenta, 2012); traducció castellana: Zen, mística y abstracción. Ensayos sobre el nihilismo religioso, Trotta, 2002); Ramon Llull y el secreto de la vida (Siruela, 2002; traducció anglesa: Ramon Llull and the secret of life, Herder & Herder, 2003); El bambú y el olivo (Herder, 2004); Arte y santidad. Cuatro lecciones de estética apofática (Cuadernos de la Cátedra Jorge Oteiza, 2005); Tratado de los cuatro modos del espíritu (Alpha Decay, 2005);Sacrificio y creación en la pintura de Rothko (Siruela, 2010), Tres poetas del exceso. La hermenéutica imposible en Eckhart, Silesius y Celan (Fragmenta, 2011) i Libro de horas de Beirut (Fragmenta, 2014).

Amador Vega – el pensador en moviment from routecru on Vimeo.

Foto: Altaïr.