El poeta i biblista portuguès José Tolentino Mendonça proposa abordar l’aproximació a Déu al llibre Vers una espiritualitat dels sentits a través de la mística dels sentits o de l’instant. El llibre acaba de ser publicat per Fragmenta simultàniament en català i en castellà. L’autor presentarà el llibre el dimecres 22 de juny a la Llibreria Claret de Barcelona amb Sebastià Serrano i Teresa Forcades.

Tolentino, una de les veus més originals del Portugal contemporani, considera el cos que som com una gramàtica de Déu, com la llengua materna. El punt místic d’intersecció de la història divina amb la història humana és l’instant. La mística de l’instant ens reenvia, així, a l’interior d’una existència autèntica, ens ensenya a tornar-nos realment presents.

El llibre, de format àgil i de reflexions breus, està dividit en vint-i-un capítols que concreten aquesta aproximació als diferents sentits o moments concrets de la vida.

José Tolentino Mendonça (Madeira, Portugal, 1965) és especialista en estudis bíblics (és doctor en teologia bíblica per l’Institut Bíblic Pontifici de Roma), ha abordat amb rigor i creativitat els temes i els textos del cànon cristià en diàleg amb els grans interrogants del present. És professor de la Universitat Catòlica Portuguesa, on actualment exerceix el càrrec de vicerector. Dirigeix la revista Didaskalia editada per la Facultat de Teologia de la mateixa universitat. Des del 2011 és consultor del Consell Pontifici de la Cultura, al Vaticà. A més d’assagista, és autor d’una obra poètica que gaudeix d’un gran reconeixement en les lletres portugueses.

José Tolentino presenta Vers una espiritualitat dels sentits a Barcelona

Tolentino presentarà el llibre a la Llibreria Claret (Roger de Llúria 5, Barcelona), el dimecres 22 de juny a les 19h. Estarà acompanyat per Sebastià Serrano, catedràtic de teoria de la comunicació i lingüística de la UB, i Teresa Forcades, doctora en teologia i salut pública.