L’antropòleg Lluís Duch pronuncià la conferència “La idea de Déu en la societat occidental”, el dimarts 16 d’agost a les 12h a la “Unidad de Posgrado de Ciencias Políticas” de la UNAM, en un acte organitzat pel Programa en Estudios de lo Imaginario del CRIM de la UNAM i la Facultat d’Humanitats de la UAEM. L’acte va ser presentat per Manuel Lavaniegos, professor i investigador adscrit a l’Institut d’Investigacions Filològiques de la UNAM, i es va completar-se amb un curs, els dies 17 i 18, sobre “Antropologia de la Ciutat”.

El dilluns dia 22 farà una nova conferència a Cuernavaca.

Lluís Duch (Barcelona, 1936) és doctor en antropologia i teologia per la universitat de Tübingen i professor emèrit de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, de l’Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós de Tarragona, i de l’Abadia de Montserrat. És monjo de Montserrat des de 1961. Ha traduït al català i al castellà escrits de Luter, Müntzer, Silesius, Schleiermacher i Bonhoeffer. És autor de més de cinquanta llibres i opuscles, i de més de tres-cents articles i col·laboracions en obres col·lectives. La seva dilatada trajectòria intel·lectual ha estat reconeguda i estudiada al llibre d’homenatgeEmparaular el món. El pensament antropològic de Lluis Duch (tambè en castellà, (Fragmenta, 2011). A Fragmenta ha publicat també Religió i comunicació (2010, també en castellà), obra que composa una mena de díptic junt amb el volum Religión y política (2014). També ha traduit i introduït Moisès i Aaron, d’Arnold Schönberg (2012), amb la col·laboració de Josep Barcons. I és autor de la introducció del llibre Violencia y monoteísmo, de l’egiptòleg alemany Jan Assmann (2014).

Entrada lliure. Aforament limitat.