El llibre Espiritualitat, el camí de la Vida, un dels volums de l’Opera Omnia Raimon Panikkar que publica Fragmenta, serà objecte de lectura i comentaris a les sessions que el grup Vivarium Barcino celebra mensualment al Monestir de Sant Pau del Camp (Sant Pau, 101) a Barcelona. La primera sessió serà el dissabte dia 17 de setembre a les 10:30h i l’entrada és lliure.

En aquesta obra, Raimon Panikkar aposta per una espiritualitat integral, que impliqui l’home en la seva totalitat recuperant la consciència de la seva unitat. L’espiritualitat panikkariana convida a pensar l’home com a cos, com a ànima, com a polis i com a kosmos.

Espiritualitat, el camí de la Vida aplega, entre altres textos, els llibres Icones del misteri, La joia pasqual, Benaurada senzillesa i part d’Invitació a la saviesa. L’edició de Fragmenta inclou un ampli glossari i un utilíssim índex onomàstic. El llibre constitueix el volum I.2 de l’Opera Omnia Raimon Panikkar, les obres completes del pensador, en curs de publicació a Fragmenta. L’obra va anar a cura de l’autor i de Milena Carrara Pavan. L’edició catalana, publicada el 2012, fou coordinada per Xavier Serra Narciso. En les traduccions hi van intervenir Ignasi Boada, Montserrat Camps, Just M. Llorens, Jordi Martí Roig, Ignasi Moreta, Bernat Puigtobella i Josep Rovira Tenas. Aquest volum fou el setè (en ordre de publicació) de la vintena de toms previstos de l’Opera Omnia Raimon Panikkar. L’obra va ser objecte d’un debat entre Xavier Melloni i Amador Vega al cicle Diàlegs panikkarians que va celebrar-se al Palau Robert el curs 2013-2014.

El passat 18 de juny va celebrar-se l’última reunió del curs de Vivarium Barcino, finalitzant la lectura del primer dels volums de l’Opera Omnia Raimon Panikkar, Mística, plenitud de Vida. Com que la primera de les obres del llibre Espiritualitat, el camí de la Vida –”Les icones del Misteri”-  ja havia estat llegit i comentat temps enrere dins el grup, Vivarium Barcino anuncia que començaran la lectura del nou llibre per la segona part, que porta per títol “El camí espiritual cristià”, i que s’inicia amb el text “La Joia pasqual” (pàgs. 101-135).