El dimecres 14 de desembre va celebrar-se una nova sessió del club infantil de lectura de la Biblioteca Just M. Casero de Girona, dedicat al Llibre del gentil i dels tres savis, de Ramon Llull, a càrrec de Marta Sanz. Aquest llibre ha estat publicat recentment en una versió per al públic infantil d’Ignasi Moreta, professor de literatura a la UPF i editor de Fragmenta, i il·lustrat per Àfrica Fanlo, dins la col·lecció Petit Fragmenta

La Biblioteca Just M. Casero és a la Plaça de l’Om 1, de Girona.

El Llibre del gentil i dels tres savis

Una vegada hi havia un gentil, és a dir, un home que no practicava cap religió. Era molt savi, però no tenia cap coneixement de Déu ni creia que hi hagués res després de la mort. Cercant remei a la seva tristesa, arribà a un bosc ple de fonts i de bells arbres fruiters. Mentrestant, s’esdevingué que tres savis es van trobar a la sortida d’una ciutat. L’un era jueu, l’altre cristià i el tercer musulmà. En veure’s, es van saludar, acollir i acompanyar. Cadascú parlava als altres dos de la seva creença i els seus pensaments, i parlant, parlant, arribaren al bosc per on caminava el gentil… Amb el Llibre del gentil i dels tres savis, Ramon Llull (1232-1316) ens ofereix una sorprenent paràbola interreligiosa amb un desenllaç desconcertant.

Clubs infantils de lectura

Si tens entre 8 i 12 anys, si t’agrada llegir, si t’agradaria compartir les sensacions i emocions que t’ha despertat un bon llibre amb altres nois i noies… et proposem una nova manera de llegir i participar en activitats diverses al voltant del món dels llibres.