Ignasi Moreta, professor de literatura catalana a la UPF, autor de No et facis posar cendra. Pensament i religió en Joan Maragall (2010) i editor de Fragmenta, dirigirà el curs “Poesia catalana i segle XX” els dijous del 9 de febrer al 30 de març, de 17h a 19h, a la llibreria La Central (Mallorca 237, Barcelona). El curs se centrarà en l’obra de Joan Alcover, Joan Maragall i Josep Maria de Sagarra. Les inscripcions ja estan obertes.

Alcover, Maragall i Sagarra són tres de les veus poètiques més destacades de la literatura catalana de la primera meitat del segle XX. Tenen plantejaments poètics molt diferents. Alcover explora el record, la nostàlgia, el dolor, la idealització d’un món arcàdic…, i ho fa amb versos de factura tècnicament impecable i amb una gran força evocadora. Maragall utilitza la poesia per enfrontar-se als problemes d’ordre metafísic que el preocupen: el temps, l’eternitat, la culpa, la redempció, l’amor, la ciutat, la paraula poètica… Sagarra crea un univers poètic propi on hi conviuen recreacions idíl·liques del món rural i del món mariner amb baixades descarnades als infierns.

El curs consistirà en la lectura en profunditat d’alguns de los textos poètics dels tres autors.

Programa del curs:

1. Joan Alcover: entre la nostàlgia i l’elegia.

2. Maragall: entre el temps i l’eternitat.

3. Sagarra: entre la superfície i la baixada als inferns.

Lectures recomanades:

1. Joan Alcover, Cap al tard. Poemes bíblics, Edicions 62, Barcelona, 2013.

2. Joan Maragall, Poesia completa, Edicions 62, Barcelona, 2010.

3. Josep Maria de Sagarra, Poesia, 5 volums, Edicions 3 i 4, València, 1994-1998.

Calendari: els dijous, del 9 de febrer al 30 de març, de 17h a 19h.
Preu: 170 euros 
Informació i reserves: academia@lacentral.com / tel. 935504601

[Acte a Facebook]