Dídac P. Lagarriga, autor del llibre Del teu germà musulmà. Cartes d’avui a Charles de Foucauld, (Fragmenta, 2017), ha estat l’encarregat de presentar el benedictí Notker Wolf, convidat per la Generalitat de Catalunya per commemorar la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional el passat dijous 23 de febrer a les 19:30h en un acte que ha reunit representants de les principals confessions establertes a Catalunya, al Palau Reial de Pedralbes (Av. Diagonal 686), a Barcelona.

Notker Wolf (Baviera, 1940) és monjo de l’Abadia de Santa Otília (Baviera), d’on fou elegit abat. Des de l’any 2000 fins al setembre passat va ser Abat Primat de la Confederació Benedictina. Autor d’una vintena de llibres. Sovint ha abordat qüestions de diàleg interreligiós, i també ha mostrat preocupació per la sostenibilitat, tant per al futur de la terra com per a l’espiritualitat de la persona. És membre del Consell Mundial de Líders Religiosos de l’Elijah Interfaith Institute.

La conferència portava per títol La amistad interreligiosa: una base para la acogida y integración de los refugiados. Aquest tema ha estat tractat prèviament pel Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa en el tercer document, Acollir el foraster. L’hospitalitat com a deure i actitud espiritual. L’acte ha estat presidit per la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, i ha comptat amb una breu presentació de Dídac P. Lagarriga. Podeu llegir-ne el seu contingut clicant aquí.

Aquest és el tercer any que la Generalitat de Catalunya celebra aquest esdeveniment instituït per l’Assemblea General de les Nacions Unides l’any 2010. Segons la resolució 65/5, es proclama la primera setmana de febrer de cada any com la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional entre totes les religions, confessions i creences.

Fotos: Generalitat de Catalunya.