ACTIVITAT CANCEL·LADA

Amb motiu de la participació catalano-balear a la Fira de Bolonya, a principis d’abril, l’Institut Ramon Llull i l’Amical Wikipedia organitzen el viquiprojecte “Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya” amb el propòsit de completar, enriquir o traduir les entrades de les biografies dels escriptors i il·lustradors que hi participaran. Set d’aquests últims tenen obra a Fragmenta. El repte, que pren forma de concurs en línia obert a tothom, s’iniciarà el 6 de març i culminarà el divendres 17 del mateix mes, amb una viquimarató a la seu de l’IRL (Av. Diagonal 373, Barcelona), de 10 a 13h.

Catalunya i les Illes Balears seran el convidat d’honor de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, que se celebrarà del 3 al 6 d’abril del 2017. Com a activitat prèvia, l’IRL i l’associació Amical Wikimedia impulsen el viquiprojecte Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, que es proposa com una manera engrescadora de conèixer i difondre els il·lustradors i escriptors catalans i balears editant els seus articles a la Viquipèdia, l’enciclopèdia virtual amb el major nombre de col·laboradors del món. Aquest repte pren forma de concurs en línia  i començarà el 6 de març, quan es començaran a ampliar i traduir biografies d’autors de literatura infantil i juvenil en català que siguin representats a la fira. Mariona CabassaÀfrica FanloAlbert ArrayásGabriel SalvadóMaria Girón, Rebeca Luciani i Mercè López són els il·lustradors que han publicat a Fragmenta que formen part de l’objectiu d’aquest projecte.

El concurs culminarà el 17 de març, dia en què se celebrarà la viquimarató Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, una marató d’usuaris de la Viquipèdia per completar i traduir les entrades de les biografies d’aquests autors presents a la Fira. La viquimarató tindrà lloc al Palau Baró de Quadras, seu de l’IRL (Av. Diagonal 373, Barcelona), de 10 h a 13h. Els tres guanyadors del concurs rebran un lot de llibres de literatura infantil i juvenil i el catàleg de les exposicions que l’Institut Ramon Llull organitza a Bolonya.

L’objectiu de l’Amical Wikimedia és que la suma de tot el coneixement humà estigui disponible lliurement en català, i que tot el coneixement sobre la cultura catalana estigui disponible per a tothom en qualsevol llengua o projecte germà.

Trobareu tota la informació necessària per participar al viquiprojecte “Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya” al següent enllaç: