Segons va anunciar ahir l’Institut Ramon Llull, dels 42 il·lustradors que representaran la cultura catalano-balear, convidada d’honor a la propera Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, que tindrà lloc del 3 al 6 d’abril de 2017, set han il·lustrat (o il·lustraran aviat) diversos àlbums de la col·lecció Petit FragmentaMariona CabassaÀfrica FanloAlbert ArrayásGabriel SalvadóMaria Girón han publicat ja amb Fragmenta, mentre que Rebeca Luciani i Mercè López publicaran a principis del 2017.

La participació d’aquests il·lustradors se centrarà en una de les dues grans exposicions que s’hi han previst, concretament la que ocupa l’espai central del recinte firal. S’hi exposaran els treballs de 42 il·lustradors, majoritàriament menors de 40 anys, de Catalunya, les Illes Balears i València, tots ells amb, com a mínim, una obra publicada.

Mariona Cabassa és la il·lustradora d’Històries de Nasrudín, aplegades per Halil Bárcena, que van obtenir el premi Serra d’Or de Literatura Infantil 2015. També ha il·lustrat El dia del’Anar i Venir, un conte d’Alain Allard, que avui precisament es posa a la venda. Àfrica Fanlo va il·lustrar Funàmbulus, amb text d’Àlex Tovar, que va rebre el 2n premi dels llibres més ben editats de 2015 del Ministeri de Cultura, i el Llibre del gentil i dels tres savis, de Ramon Llull, adaptat per Ignasi MoretaAlbert Arrayás ho és del conte ¿On és la lluna?, de Jordi Amenós, que diumenge serà objecte d’un taller al Monestir de Pedralbes. Gabriel Salvadó va il·lustrar Bocabava, un llibre de Tina Vallès. I Maria Girón és l’autora de le sil·lustracions de Ioga, un altre llibre que arriba avui a les llibreries i que ha escrit Míriam Raventós, que es presenta aquest divendres a Barcelona.

Rebeca Luciani il·lustrarà el recull de contes budistes que portarà per títol Jatakes, escrit per Marta Millà, i Mercè López il·lustrarà el llibre El sisè sentit, de Laia de Ahumada.

Petit Fragmenta és el nom de la col·lecció infantil de Fragmenta Editorial, dirigida per Inês Castel-Branco, nascuda fa un any, que ja compta amb deu títols, i que té com a objectiu fomentar la saviesa i la interioritat amb els més petits. Tots els títols de la col·lecció es publiquen simultpaniamnet en català, castellà i portuguès. La col·lecció en castellà porta per títol Pequeño Fragmenta i la portuguesa Pequena Fragmenta.