José Tolentino Mendonça, Care Santos, Isabel-Clara Simó, Josep M. Mallarach, Lluc Torcal, Antoni Prevosti i Lluís Racionero protagonitzaran una nova edició del cicle «Diàlegs de Pedralbes», que tindrà lloc a la sala d’actes del Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes fins al mes de gener, amb un programa dirigit i presentat pel filòsof Francesc Torralba.

El primer d’aquestes activitats se celebrarà el dijous dia 2 de novembre, amb el títol “Art i transcendència“, on hi intervindrà José Tolentino Mendonça, escriptor, vicerector de la Universitat Catòlica Portuguesa i consultor del Consell Pontifici de Cultura al Vaticà, que dialogarà amb Francesc Torralba.

Al segon diàleg, que tindrà lloc el dimarts 28 de novembre, pota per títol “Conviure amb l’absència“, on hi intervindran Care Santos i Isabel-Clara Simó, escriptores. El següent serà el dijous 21 de desembre, en el qual hi intervindran Lluc Torcal, procurador general de l’orde cistercenc i responsable del projecte Cosmos al monestir de Poblet, i Josep M. Mallarach, llicenciat en Geologia, màster en Ciències Ambientals, doctor en Biologia i consultor independent en diversos organismes i entitats nacionals i internacionals, que dialogaran sobre “Espiritualitat ecològica“.

Per acabar aquesta nova edició, el dijous 25 de gener, Lluís Racionero, director de la Biblioteca Nacional d’Espanya, i Antoni Prevosti, director del Departament de Filosofia Teorètica i Pràctica de la UB, president de la secció espanyola de la Societat Internacional Tomàs d’Aquino i director del Centre d’Estudis Asiàtics, secció de l’IPOA (Institut del Pròxim Orient Antic, Institut Interuniversitari) de la UB, parlaran sobre “Taoisme i confucianisme“.

El cicle «Diàlegs de Pedralbes» és un punt de trobada a través de la conversa entre especialistes de diverses disciplines. Els diàlegs proposen, des de la pluralitat i el respecte a les diferents tradicions culturals, religioses i ideològiques, una reflexió sobre el paper de l’espiritualitat i la interioritat en diferents àmbits de la societat, com ara la cultura, la natura, la ciència i el món empresarial. El cicle va començar a finals de 2012 i s’ha anat programant en diverses edicions.

L’assistència a cada sessió té un preu de 3 euros per persona i les reserves ja es poden fer al correu electrònic  reservesmonestirpedralbes@bcn.cat o al telèfon 93 256 34 27 o a dins de cada acte de la web.

[Aquest cicle està organitzat per l’Ajuntament de Barcelona | Monestir de Pedralbes i compta amb la secretaria tècnica de Fragmenta Editorial]