El dissabte 23 de desembre, a les 12h, va celebrar-se un contacontes i un taller a propòsit del llibre Tao. Fragments del vell camí xinès del mestre Laozi, que comptà amb Manel Ollé, que n’és l’autor del text, i de Neus Caamaño, que l’ha il·lustrat. També hi participà Inês Castel-Branco, editora de Fragmenta i directora de la col·lecció Petit Fragmenta. L’activitat es portà a terme a la llibreria El Gat Pelut (C. Caballero, 58, Barcelona, al barri de Sants).

Tao és un recull de fragments —els més visuals, concrets i comprensibles— del Llibre del Tao (o Tao te King, Daodejing), el llibre central del taoisme i el pensament xinès. Tao presenta moltes imatges de la natura que revelen qualitats que convé seguir: l’aigua (suau i forta a la vegada) o el bambú (flexible i ple de vida)…, però també dona valor a les parts buides de les coses (les portes de les cases, els gots), a allò que no té forma ni serveix per a res. Manel Ollé, professor a la Universitat Pompeu Fabra d’història i cultura xineses, n’ha traduït i adaptat el text des de l’original en xinès. Neus Caamaño és una jove il·lustradora catalana que viu a Sevilla i que, amb el seu estil depurat, el traç naïf i una gran contenció cromàtica (només ha usat vermells, blaus i grisos), retrata de manera única i poètica la intemporalitat del Tao.