Dolors Bramon, doctora en filologia semítica i en història medieval, autora el llibre L’islam avui. Alguns aspectes controvertits (Fragmenta, 2016), i Manuel Forcano, al qual va anar a càrrec l’edició i traducció del Llibre de la creació (Fragmenta, 2012) i que ara dirigeix l’Institut Ramon Llull, parlaran sobre “Les minories al món medieval i modern” el divendres 6 de juliol a les 10:45. Ho faran en el marc de la II Jornada d’Estudi sobre Cultura i Religions a la Mediterrània que organitzen l’Abadia de Montserrat i l’IEMed a la Sala de la Façana del Monestir de Montserrat.

L’Abadia de Montserrat i l’IEMed dediquen la segona edició de les Jornades d’Estudi sobre Cultura i Religions a la Mediterrània a la convivència entre majories i minories a l’espai mediterrani. Partint de l’estudi de la història, la jornada es proposa analitzar la situació actual, identificar avenços i mancances i oferir vies i mesures que poden permetre la convivència pacífica.

Comptarà amb dues sessions principals (“Les minories i majories al llarg de la història” i “Les minories a la mediterrània actual”) i amb ponents com Isabel Rodà (catedràtica d’Arqueologia), Manuel Forcano (doctor en filologia semítica), Dolors Bramon, doctora en Filosofía i Lletres i en geografia i història), Lurdes Vidal (directora de l’àrea de món àrab i mediterrani de l’IEMed), Jordi Llaonart (arabista, islamòleg i periodista expert en el Pròxim Orient), Juan Ramon Vilchez (responsable del pla integral del poble gitano de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya), Jorge Burdman (responsable de diàleg Interreligiós, Comunitat Israelita de Barcelona) i Lola López (comissionada d’Immigració, Interculturalitat i Diversitat de l’Ajuntament de Barcelona).

Podeu consultar el programa aquí.

Accés obert prèvia inscripció al telèfon 93 877 77 25 o per e-mail a fundacio2025@abadiamontserrat.net